Sutzukakia Smyrneika

de rena in Mancaruri cu carne, 30 Apr 2014 | 3058 vizualizari

 

Sutzukakia este o mancare Greceasca si Turca de chiftele alungite cu chimen,scortisoara si usturoi servit in sos de rosii.Sutzukakia Smyrneika a fost adusa in Grecia de catre refugitii din Asia Mica.Se serveste cu pilaf sau piure de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.carne tocata
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usuroi
  • 2 feli de paine sau pesmet
  • un ou
  • 2 lingurite de chimen
  • o lingurita de scortisoara
  • sare,piper
  • ulei pentru prajit
  • sos de rosii
  • o lingura delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sutzukakia Smyrneika:

Punem carnea tocata intr-un castron adanc,dam ceapa pe razatoare,pisam usuroiul,inmuiem feliile de paine in apa si le stoarcem bine,le adaugam si pe el in compozitia de carne,punem oul sare,piper dupa plac si o lingurita de chimen si una de scortisoara.Framantam bine aluatul de carne si il punem la frigider cca 20- 30 de min.

Dupa timpul trecut, punem o tigaie la foc punem uleiul si facem cu mana putin umeda chiftele lunguiete si le prajim usor pe ambele parti.Le scoatem pe o farfurie si facem sosul.

Punem in  oala putin ulei (daca vreti din uleiul care am prajit chiftelele)un catel de usturoi taiat feli si sosul de rosii, sare,piper,chimen si  delikatul,un pahar de apa si lasam sa dea un clocot apoi punem piftelele facute sa fiarba paina se ingroasa sosul.

 Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sutzukakia Smyrneika 314906
retete culinare - Sutzukakia Smyrneika 314907
retete culinare - Sutzukakia Smyrneika 314908
retete culinare - Sutzukakia Smyrneika 314909
retete culinare - Sutzukakia Smyrneika 314910
retete culinare - Sutzukakia Smyrneika 314911
retete culinare - Sutzukakia Smyrneika 314912

COMENTARII (13)

Rocsi 1

30.04.2014, 20:37

Pare a fi tare bun!

_Alina_ 1

01.05.2014, 16:17

mihaelar63 1

05.05.2014, 00:44

Imi plac Am incercat si Kafta si am ramas surprinsa ca ai meu au acceptat scortisoara , chimenul , menta in tocatura .Asa ca urmeaza..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S