AndreeaMaria

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 28.10.2010

RETETE37
PRIETENI13
Retete

Legume la gratar

In Mancaruri de legume la 27 Iun 2012

Speli ciupercile iar coditele le tai marunt.  Palarioarele le pregatesti asa: Pui un praf de sare si de piper in palarioara,ungi cu putin unt,adaugi codita tocata,si cateva fasii din sunca de pui. Ardeiul kapia il tai pe jumatate. Rosia o lasi intreaga. Se pun pe gratar pentru...

Tort de mere

In Torturi la 19 Iun 2012

Pregatesti aluatu l asa: Ouale intregi se bat bine, adaugi zaharul pudra cate putin si zaharul vanilat,apoi treptat pui cele 8 linguri de ulei.  Adaugi faina bine amestecata cu praful de copt si alternativ, laptele. Separat, pui intr-un vas sa se topeasca 200 g de zahar. Cand este...

File de pangasius cu rosii la gratar

In Pangasius la 14 Iun 2012

Asezonezi fileul de pangasius cu putina sare si piper. Il pui pe gratar, impreuna cu rosiile; il lasi 15 minute pe o parte si pentru ca se lipeste putin, iti recomand sa folosesti o paleta ca sa il intorci. Il mai lasi 15 minute . Il servesti cu patrunjel.

Pui cu broccoli in sos alb

In Pui la 30 Mai 2012

Se curata dovlecelul,se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu putina sare,impreuna cu buchetelele de broccoli. Se scoate intr-o sita,ca sa se scurga de apa. Separat, intr-o tigaie din teflon se pun 4 linguri de ulei, in care se prajeste pieptul de pui dezosat si taiat cubulete. Se adauga...

Fusilli cu branza dulce

In Fusilli la 25 Mai 2012

Puneti pastele la fiert (conform indicatiilor de pe ambalaj). Intr-un vas, amestecati branza cu 7 oua, adaugati apoi zaharul,o lingurita de esenta de rom si zaharul vanilat. Dupa ce s-au fiert pastele,le scurgeti si le adaugati in aceasta compozitie. Ungeti o tava cu margarina,puneti...

Mancare de fasole galbena

In Mancaruri de post la 25 Mai 2012

Spalati fasolea,rupeti coditele,apoi o taiati in bucati mai mici. Dupa ce ati tocat ceapa,ati dat prin razatoarea mica morcovul si ardeiul l-ati taiati cubulete, puneti intr-o cratita putin ulei de floarea soarelui si le caliti. (Mai intai ceapa,apoi adaugati morcovul si ardeiul). Adaugati si...

Carne de vita cu legume la tigaie

In Vita la 15 Iun 2011

Puneti la fiert carnea de vitel. Dupa ce da in clocot,fierbeti cam 7 minute. Apoi scoateti carnea si o taiati in cubulete mici. Puneti intr-o tigaie mica ulei de masline( 3-4 linguri). Adaugati o mana de broccoli si una de baby carrots (morcovi). Acoperiti cu capac si lasati sa se...

Ciorba de stevie si loboda

In Ciorbe la 11 Mai 2011

Puneti la fiert 2,5 litri de apa. Spalati bine frunzele de stevie,loboda si salata. Daca frunzele sunt prea mari,le puteti taia. Cand apa da in clocot,adaugati aceste verdeturi.Lasati-le sa fiarba ~15 minute. Separat,intr-o oala,puneti 3 -4 linguri de ulei si caliti ceapa verde (tocata)....

Prajitura cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 11 Mai 2011

Dupa ce se framanta coca,se tine la frigider timp de 30 de minute. Apoi se taie jumatate din ea si se intinde prima foaie in tava,se adauga compozitia si apoi cealalta foaie. Compozitia: se bat ouale bine,se adauga branza dulce,zaharul, stafidele si esenta de rom.

Mancare de mazare cu pui

In Pui la 12 Apr 2011

Puneti intr-un vas ciocanelele si le fierbeti. Dupa ce s-a fiert carnea,puneti intr-o cratita ceapa sa se caleasca. Adaugati apoi carnea si putina sare,le amestecati bine si le mai lasati 1-2 minute sa se caleasca impreuna. Se pune apoi mazarea si se completeaza cu apa in care a fiert...

Mancare de praz cu masline

In Mancaruri de post la 10 Apr 2011

Se spala si se taie prazul in bucati de ~2cm si se pune la fiert. Maslinele se oparesc pt 10 minute intr-un vas separat. Intr-o cratita se adauga 3-4 linguri de ulei si se caleste ceapa; se pune si prazul aproape fiert si lasam sa se caleasca 2 minute. Adaugati apa in care a fiert...

Supa crema de broccoli

In Supe la 10 Apr 2011

Se curata telina,ceapa,morcovul si cartofii;  Puneti la fiert 2 litri de apa si adaugati legumele taiate in bucati mai mari. Cand sunt aproape fierte legumele,adaugati broccoli si cateii de usturoi,sare dupa gust si knorr legume. Dupa ce s-au fiert,strecurati supa si puneti legumele...

Prajitura cu gem si nuci

In Prajituri la 15 Ian 2011

Se amesteca ingredientele pentru coca si se pune faina pana se face o compozitie buna de intins. Separat se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Se intinde coca in tava,se pune peste ea un rand de gem,se presara nucile in ploaie si dupa aceea se pune un strat de albus....

Bruschetti

In Aperitive / Garnituri la 24 Dec 2010

Rosiile le taiati cubulete,pisati usturoiul,iar busuiocul il taiati cat mai marunt. Le amestecati cu un praf de sare si ~ o lingurita de ulei de masline. Painea o puneti la toaster pentru cateva minute,apoi intindeti branza pe felii si puneti rosiile.

Prajitura cu mere

In Prajituri la 19 Dec 2010

Albusurile se bat spuma,dupa care se adauga zaharul si un praf de sare. Adaugati treptat apa,uleiul,galbenusurile si praful de copt amestecat bine cu faina. Puneti in tava jumatate din aceasta compozitie si o bagati la cuptor ~15 minute la foc mediu. Intre timp,merele le curatati de...

Pizza cu blat subtire

In Pizza la 11 Dec 2010

Taiati salamul si carnatii in bucati mici,rosiile le feliati si branza o dati pe razatoarea mare. Puneti la calit pentru 2 minute ceapa,dupa aceea adaugati salamul si carnaciorii;mai lasati ~5 minute si puneti si 3-4 linguri de bulion. Amestecati bine compozitia. Coca: Puneti intr-un vas...

Snitele din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2010

Spalati pieptul de pui si il taiati felii. Puneti pe o farfurie plata putin pesmet,in alta puneti faina si intr-un castronel bateti cele 2 oua cu putina sare,putin piper si knorr legume. Luati cate o felie si o treceti prin faina,apoi prin oua si prin pesmet; puneti la prajit.

Supa cu galuste de gris

In Supe la 7 Dec 2010

Se pune pieptul de pui sa fiarba la foc mic; cand incepe sa dea in clocote,se ia spuma. Cand supa nu mai are nici o urma de spuma deasupra,se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda. Curatati si spalati morcovii,radacina de patrunjel si cea de telina;le taiati dupa...

Pilaf de pui

In Pui la 7 Dec 2010

Copanelele se fierb in apa cu o ceapa si putina sare. Apa trebuie sa acopere carnea;se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se ia spuma. Separat,fierbeti si morcovul;il taiati apoi rondele/cubulete. Se alege orezul,se spala si se scurge. Separat topiti 3 linguri de unt si puneti orezul...

Clatite

In Dulciuri la 1 Dec 2010

Ouale se bat bine; adaugati apoi 2 linguri de zahar,pliculetul cu zahar vanilat si un praf de sare. Amestecati bine cu mixerul si adaugati laptele; puneti apoi si faina cat sa nu se ingroase aluatul ( eu am pus 9 linguri). Puneti in tigaie foarte putin ulei (cateva picaturi) si puneti un...

Musaca de cartofi cu carne tocata

In Porc la 26 Noi 2010

Taiati cartofii cubulete. Caliti cepele in putin ulei. Intr-un vas puneti carnea tocata cu ceapa calita.Adaugati condimentele,patrunjelul tocat si ouale.Amestecati bine compozitia. Ungeti o cratita cu ulei;puneti un rand de cartofi,unul de carne(tot asa pana terminati compozitia)...

Chiftelute

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2010

Dati carnea prin masina de tocat,la fel si ceapa. Fierbeti cartofii si morcovii, apoi ii pasati. Puneti toate acestea intr-un vas,adaugati oul,sarea si piperul.Le amestecati bine, apoi luati cu o lingura din compozitie si formati chiftelutele; le dati prin faina si le puneti la prajit....

Salata orientala

In Salate la 24 Noi 2010

Fierbeti cartofii in coaja;cand sunt gata,ii curatati de coaja si ii taiati in cubulete. Ceapa se taie julien. Puneti intr-un vas cartofii,ceapa,ouale,maslinele si amestecati cu o lingura de lemn.Adaugati ulei si sare dupa gust.

Salata de boeuf

In Salate la 21 Noi 2010

Maioneza Fierbeti doar 3 oua,iar la celelalte 2 le separati galbenusul de albus. Dupa ce s-au fiert (trebuie sa fie tari galbenusurile) le sfaramati cu o furculita,apoi adaugati si celelalte 2 galbenusuri crude si le amestecati cu o lingura de lemn. Incepeti sa puneti putin ulei...

Milkshake cu banane si kiwi

In Bauturi la 19 Noi 2010

Intr-un blender se pun fructele taiate bucatele,laptele,zaharul vanilat si 2 linguri de inghetata. Se amesteca pana se omogenizeaza toate foarte bine. Puneti in 2 pahare cate o lingura de inghetata,apoi turnati milkshake-ul.

Salata de fructe cu ciocolata

In Dulciuri la 18 Noi 2010

Curatati fructele de coaja,apoi le taiati in cubulete/rondele. Ciocolata o dati pe razatoarea mare. Frisca o preparati conform indicatiilor de pe ambalaj. Puneti intr-un castron mare toate fructele si ciocolata rasa,le amestecati cu grija apoi adaugati si frisca.

Tochitura din carne de porc

In Porc la 18 Noi 2010

Taiati carnea in cubulete. Puneti intr-un tuci uleiul,caliti ceapa apoi adaugati cubuletele de carne. Dupa 10 minute adaugati rosiile decojite;mai lasati inca 10 minute sa se caleasca apoi puneti foaia de dafin,boabele de piper,usturoiul si sare dupa gust;mai lasati inca 10 minute pe...

Varza cu carne de porc

In Porc la 18 Noi 2010

Se caleste ceapa apoi adaugati pieptul de porc/kaiserul taiat in bucati mai mici,lasati sa se caleasca cateva minute,apoi adaugati ardeiul,morcovul si rosiile decojite. Se calesc bine dupa care se adauga varza -puneti la inceput doar o varza taiata, adaugati frunza de...

Zacusca

In Zacusca la 17 Noi 2010

Se da ceapa prin masina de tocat. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mica,frunzele de telina le taiati marunt; Se pune in cratita uleiul,ceapa morcovii si telina;se calesc la foc mic pana cand se inmoaie ceapa si morcovul. Se adauga sucul de rosii,piperul si foile de dafin. Se...

Ciorba de pui

In Ciorbe la 9 Noi 2010

Carnea de pui se pune la fiert in 3 litri de apa si se ia spuma. Cartofii ii taiati cubulete,morcovul si radacina de patrunjel le dati pe razatoarea mare,ceapa o tocati iar ardeiul il taiati in bucatele mici. Dupa ce ati scos spuma,se adauga toate legumele; dupa ce s-au fiert se pune...

Afisate 1 - 30 din 37 retete    

Postari recente

publicat la 27.06.2012

Legume la gratar

publicat la 19.06.2012

Tort de mere

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]