Supa cu galuste de gris

de AndreeaMaria in Supe, 7 Dec 2010 | 5498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui de tara
  • 4 litri de apa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cepe
  • 1/2 radacina de telina
  • sare
  • knorr legume
  • frunze de patrunjel
  • Pentru GALUSTE: 1 lingura de unt/untura,2 oua,6 linguri de gris,sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste de gris:

Se pune pieptul de pui sa fiarba la foc mic; cand incepe sa dea in clocote,se ia spuma. Cand supa nu mai are nici o urma de spuma deasupra,se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda.

Curatati si spalati morcovii,radacina de patrunjel si cea de telina;le taiati dupa preferinta. Cepele le curatati si le puneti sa fiarba intregi cu pieptul de pui (dupa ce ati luat spuma).Adaugati si celelalte legume.Lasati sa fiarba la foc mic.

GALUSTELE

Se freaca o lingura de unt/untura cu 2 oua,bine,pana se face ca o crema. Se pune grisul cate putin si sare. Pasta trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase.

Se strecoara supa intr-o cratita destul de mare ca sa nu vina galustele unele peste altele si sa se sfarame. Cand supa clocoteste se ia cu o lingurita din pasta de gris si se da drumul in supa.Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic (~20 de minute).

Cand sunt gata,se iau cu lingura si se pun in oala cu legumele si supa.

 

 

TIPS-URI

1

Pieptul de pui il puteti pune la un alt fel de mancare

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste pufoase