Tarta cu visine

de susu in Prajituri, 19 Noi 2010 | 7365 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 100 g faina
  • 20 g amidon
  • 1 ou
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 3 g zahar
  • 70 g unt
  • Umplutura :
  • 1 pahar mic de zahar
  • 2 oua
  • Coaja de portocale
  • Coaja de lamaie
  • Zahar vanilat
  • 30 g amidon
  • ½ kg branza (eu am pus 250 branza de vaci si 250 crema mai fina)
  • 60 g unt
  • 500 g visine suculente
  • Esenta vanilie
  • Esenta rom
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Amestecam faina cu praful de copt apoi adaugam amidonul, oul, zaharul, untul topit si incorporam cu mana. Se formeaza un aluat destul de fraged pe care il punem intr-o folie si il dam la frigider pentru cel putin ½ ora.

Pentru umplutura amestecam untul topit cu zaharul, esentele, coaja de portocale, galbenusurile, amidonul si branza. Eu le amestec cu lingura sau mana caci la mixer mi se pare ca iese crema prea fina totusi dar o puteti face cum doriti. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se incorporeaza apoi albusurile amestecand usor de jos in sus. Visinelor li se scot samburii si se pune peste ele 1 pahar de zahar sa-si lase zeama dupa care se pun la scurs.

Tapetam apoi o forma de tort cu hartie pentru copt. Se opreste 1 sfert din aluat si din restul se intinde un aluat de dimensiunea formei. Se pune forma de tort pe aluat si se taie un cerc de dimensiunea ei. Se pune in forma dupa care se face din aluatul oprit un snur care se pune peste cerc. Cu ajutorul degetelor se apasa aluatul ca sa se aseze si sa urce usor pe margini formand o margine a tartei. Se pune compozitia de branza, se aseaza visinele care au fost scurse bine si se da la cuptorul incins pentru 1 ora si 20 de minute.

Dupa 40-50 de minute se unge tarta cu un galbenus de ou batut pentru aspect si se lasa in continuare la cuptor. Puneti tarta la foc mic pentru a nu se arde si de preferat a respecta timpul de coacere. Se serveste rece cu sirop de la visinele scurse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Mihaela11_jo 1

19.11.2010, 21:46

Gust si eleganta

susu 1

19.11.2010, 23:56

Multumesc pentru aprecieri insa este si foarte gustoasa mai ales servita cu mult suc de visine

Angelina_Elena 1

21.01.2012, 11:32

o bunatate de tarta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere