Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)

de Criss in Prajituri, 9 Mar 2011 | 10539 vizualizari

 

Oricate metode de a face kurtos acasa ati incerca, niciodata nu vor fi atat de buni ca cei facuti cu dispozitivele speciale, pe jar. Dar sunt destul de buni si acestia facuti in casa. Aceasta metoda am descoperit-o la Lia, pe Bucataras si am vrut sa incerc si eu.
Sfatul meu , pentru cine doreste sa faca acasa kurtos, prin aceasta metoda, este sa lase aluatul mai gros, altfel kurtosul nu va fi pufos ci mai degraba crocant si nu e bun asa.

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -100 g unt
  • -2 oua
  • -120 g zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -200 ml lapte
  • -1 plic drojdie
  • Sirop:
  • -100 ml apa
  • -200 g zahar
  • Optional, nuca macinata
  • Obligatoriu :)
  • -folie de aluminiu
  • -tuburi de carton de la rolele de bucatarie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi):

Faina se amesteca cu drojdia, zaharul, ouale, vanilia, coaja de portocale. Se adauga laptele caldut, se framanta aluatul si in timpul framantarii adaugam si untul topit. Aluatul il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca o ora.


Fiecare tub il infasuram in folie de aluminiu, apoi il ungem cu ulei.


Aluatul il intindem intr-o foaie de 1 cm grosime, il taiem fasii si il infasuram pe suluri, cu o pensula ungem cu sirop kurtosurile, apoi le tavalim prin nuca macinata. Daca preferam fara nuca (asa cum ii plac lui Alex), mai scoatem din cand in cand tava si mai ungem cu sirop. Le punem intr-o tava pe hartie de copt si coacem 25-30 minute. Le lasam sa se racoreasca putin, apoi prin rasucire scoatem tuburile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

09.03.2011, 21:49

Sunt grozavi si miros de la sapte poste...nu stiu cine le poate rezista

Criss 1

10.03.2011, 08:02

Multumesc dragelor.

adry88 1

09.06.2011, 15:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Kurtos