Prajitura inteligenta

de susu in Prajituri, 30 Mai 2012 | 11553 vizualizari

 

Toata lumea a facut aceasta prajitura si iata ca i-a venit randul si la mine in bucatarie, se poate face si cu ciocolata insa varianta asta cred ca e mai buna. Mie nu mi-a iesit asa uniforma iar rezultatul a fost un pic ciudat insa surpriza, sotului i-a placut la nebunie

 

INGREDIENTE

  • 8 oua potrivite
  • 225 gr faina
  • 2 linguri de apa
  • 250 gr unt
  • 1 l lapte gras caldut
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr zahar tos
  • Esenta de lamaie
  • Putin suc si coaja de lime
  • Coaja de lamaie galbena si de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Topim untul si-l lasam la racit. Galbenusurile la mixam cu zaharul (300 gr), apa si zaharul vanilat. In aceasta compozitie adaugi untul si dupa incorporare pui faina in ploaie cernuta o singura data si mixezi tot cu mixerul. Adaugi apoi laptele treptat si la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Rezultatul este o compozitie lichida dar in cuptor se vor alege blatul si crema in timpul coacerii (de unde si denumirea prajiturii). Tapetezi o tava de 24/28 putin inalta si pui compozitia. Merge sa adaugati si stafide daca va place. Se da la cuptorul putin incalzit pentru o ora la foc mic spre potrivit, poate dura si mai mult. Se lasa in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca.


Este foarte buna a doua zi rece de la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

alinutzika 1

31.05.2012, 20:50

babi5 1

19.04.2013, 17:50

Eu a facuto dar am mers numai pe vanilie , dar sunt convinsa ca merge bine si cu caramel

marianascarlat 1

20.04.2013, 15:41

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta