Briose cu mere

de La Ancuta in Prajituri, 13 Sep 2010 | 2258 vizualizari

 

Imi plac foarte mult briosele, iar acestea sunt printre favorite.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 260 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 80 nuca taiata marunt
  • vanilie
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 300 ml lapte integral  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Se curata merele si se taie bucatele mici. Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate.


In alt castron se bate oul si se amesteca cu vanilia, zaharul, uleiul si laptele. Se adauga treptat amestecul de faina si se amesteca bine.


Aluatul se pune in formele unse cu unt.


Se coc in cuptorul incalzit, 25-30 de minute.


Dupa ce se racoresc se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Inainte sa le bag la cuptor am presarat deasupra zahat tos cu scortisoara. Astfel au devenit mai crocante. Aluatul se poate coace si in alte forme, nu neaparat in forma pentru briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

La Ancuta 1

14.09.2010, 11:02

Va multumesc

nadina73 1

14.09.2010, 12:46

Bun venitsuper briosele tale

Bya Ralu 1

01.07.2013, 23:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere