Desert cornulete cu rahat

de MotanLaOale in Prajituri, 20 Mai 2015 | 19106 vizualizari

 

Incet, incet am mai trecut de un prag de retete adunate cu "truda" , 550 la numar!  Cornuletele sunt foarte bune, am luat reteta de la Buni.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 g untura
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 500-550 g faina
  • esenta vanilie
  • 500 g rahat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Se pun 450 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele, drojdia, esenta de vanilie si se framanta.


Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la odihnit la rece 15-20 minute.


Se taie rahatul bucatele dreptunghiulare si se tavalesc in zahar pudra ca sa nu se lipeasca intre ele.


Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se imparte aluatul in 5 parti.


Se ia o parte si se intinde o foaie subtire de 2-3 mm. Se taie triunghiuri sau dreptunghiuri (cum vreti), se pune o bucata de rahat, se ruleaza si se pune in tava. Eu am intins foaia rotunda si am taiat raze pe care le-am rulat cu rahat.


Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.


Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra cat sunt calde.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Sunt bune si cu gem mai tare in loc de rahat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (44)

MotanLaOale 1

03.06.2015, 12:35

Multumesc

tarasmariana 1

04.07.2015, 22:14

MotanLaOale 1

04.07.2015, 22:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

Empanadas / Pateuri  cu ton

ieri la 21:25

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post (minunile bunicii)