Fursecuri "Ghinde"

de madi_marin in Prajituri, 28 Ian 2010 | 5610 vizualizari

 

e inspirata de reteta AdineiCarla ,, CocoStar,,.....doar ca eu am preparat altfel crema , le-am dat alta forma si alt nume.....chiar mi s-au parut ca seamana cu niste ghinde. Oricum...sunt delicioase si se topesc in gura....

 

INGREDIENTE

  • 1ou
  • 1 lingura cu cacao
  • 125 g margarina topita (eu am topit-o la microunde pana a devenit lichida)
  • 3 linguri cu zahar pudra
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 2 linguri cu nuca de cocos

Pentru umplutura

  • 1 galbenus crud
  • 2 linguri cu zahar (eu am pus brun)
  • 1 lingura cu amidon
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura cu nuca de cocos

Pentru glazura

  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita cu margarina
  • 1 lingura cu lapte
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Ghinde":

Se face un aluat din toate ingredientele. O sa aibe o consistenta destul de ferma si nelipicioasa. I se da forma de sul si se taie feliute cam de un deget grosime. Se aplatizeaza si se umplu cu crema rece preparata astfel : se amesteca galbenusul cu zaharul si amidonul foarte bine, iar deasupra se toarna laptele incalzit inainte putin cate putin, apoi vasul se pune pe foc mic amestecand continuu pana ce se ingroasa compozitia. Se da la rece si se incorporeaza in ea nuca de cocos.


Bilutele se pun la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt cam 20-25 de minute. Cand sunt gata se dau la racit.


Se prepara glazura topind ciocolata cu margarina si laptele direct pe foc mic. Cand a devenit lichida se da putin la racit. Se dau biletele pe jumatate prin glazura , apoi prin nuca de cocos sau se face ce ornament se doreste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Ghinde"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

luminita20_2006 1

30.01.2010, 13:52

super neapara am sa fac si eu

cory 1

07.02.2010, 12:31

super

elena1988 1

08.03.2011, 09:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mug cake