KURTOS KALACS

de AnyCostescu in Dulciuri, 15 Sep 2012 | 8784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar cu scortisoara
  • 100 g zahar
  • 100g margarina
  • 100g drojdie
  • aprox 200 ml lapte
  • pt decor : nuca, zahar, nuca de cocos
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA KURTOS KALACS:

se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat potrivit de moale.( laptele trebuie sa fie caldut)..


se lasa la dospit aluatul la caldura.


dupa ce creste aluatul se imparte in 9 bucati(atat mi-au iesit mie) se intinde si se taie fasii...


eu am colectionat de ceva vreme tuburi de la servetelele de bucatarie pe care le-am invelit in staniol si am infasurat aluatul pe ele...


am uns fiecare kurtos in parte cu ulei si l-am tavalit in zahar cu nuca..


am dat la cuptor pana s-a rumenit..

TIPS-URI

1

ungeti tuburile cu ulei inainte de a pune aluatul pe ele

2

o parte a kurtosului nu o tavali in zahar deoarece cand dai la cuptor zaharul se arde

3

kurtosii cand sunt copti se pot unge cu o spuma din labus cu zahar pudra si se mai lasa la cuptor 1-2 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "KURTOS KALACS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bunica 1

15.09.2012, 17:12

Foarte bun!

adry88 1

16.09.2012, 14:39

nemaipomenit de bun

RuxyRux 1

16.09.2012, 21:52

O minunatie...iar aroma e irezistibila!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl 6

ieri la 22:08

Cheesecake cu caise si oreo

de Rocsi 9

ieri la 21:57

Tocana  de cartofi cu arome de toamna

ieri la 20:22

Orez cu sparanghel si chiftelute

ieri la 16:18

RETETA RECOMANDATA
Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)