Chec alb cu lamaie

de laura_n in Dulciuri, 25 Oct 2016 | 2348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albușuri (ouă de găină)
  • 5 lg zahăr brut
  • 5 lg făină albă de grâu
  • 1/2 lg mac
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf sare
  • 6 lg ulei de floarea soarelui
  • 2 lg zeamă de lămâie
  • coajă rasă de lămâie (netratată)
  • zahăr pudră
  • ornamente
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb cu lamaie:

Se pornește cuptorul, la 170 grade. Se pregătește o tavă de chec.


Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin dense și albe, se adaugă zahărul și se mixează până se obține o spumă fermă și lucioasă. Se adaugă făina, macul și praful de copt, se încorporează în bezea. Se adaugă coaja rasă și zeama de lămâie, apoi uleiul și se omogenizează pentru ultima dată.


Se pregătește forma de copt, prevăzută cu hârtie pergament. (Eu am folosit o formă din silicon și nu a mai fost necesară hârtia de copt).


Se toarnă compoziția de chec, se pune în cuptor, la 170 grade, timp de 50 minute. Checul trebuie să fie ușor rumenit, se poate face proba cu o scobitoare.


Se scoate, se lasă la temperat, apoi se pudrează cu zahăr vanilat și se presară câteva ornamente pentru un plus de culoare.


Este foarte gustos acest chec alb cu lămâie și vă recomand să îl pregătiți și voi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Aletta 1

26.10.2016, 10:38

ador checul cu lamaie

anca_rm 1

26.10.2016, 13:53

super

laura_n 1

11.11.2016, 16:58

Multumesc frumos tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec rapid si ieftin