Kurtos

de getix in Dulciuri, 1 Iul 2013 | 2330 vizualizari

 

Rasfoind ,,favoritele mele,, am dat peste retea Liei ... ce-a iesit a fost foarte bun ! Multumesc, Lia!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 30 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta rom
  • Pentru sirop : 100 ml apa, 3 linguri miere
  • Pentru glazura: 100 g cocos, 5 linguri zahar, 1 lingura scortisoara rasa
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kurtos:

Cernem faina .

Pragatim maiaua: faramitam drojdia, adaugam 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 2-3 linguri lapte cald, amestecam bine si lasam  cam 5-10 min Punem maiua peste faina, adaugam laptele caldut amestecat cu zaharul si esenta de rom. Adaugam sarea si cele 2 oua .Topim untul si framantam  aluatul pana  il incorporam pe tot (untul  nu se adauga  tot odata, ci putin cate putin ). Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini .

Lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent, cca 30-45 min.

Pentru sirop : topim mierea in apa, pe foc. Lasam la racit .

Intr-o tava, amestecam cocosul cu zaharul si scortisoara.

Cat lasam aluatul la crescut, pegatim formele. Eu am folosit tuburile ramase de la  rolele de hartie pentru bucatarie. Le-am imbracat in folie de aluminiu, apoi le-am uns pe fiecare cu unt topit. 

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, intindem o foaie de 1 cm grosime si taiem in fasii late de 2 cm. Rulam fasiile pe formele pregatite in prealabil , le ,,pictam,, cu sirop, dupa care le tavalim prin amestecul de cocos.

Se pun in tava si se introduc la cuptor pentru 20 min.Eu le-am asezat pe verticala, dar am avut  surpriza ca unele dintre spirale sa alunece in timpul coptului ( unele au stat bine mersi , altele nu), pe viitor le voi pune in tava la orizontalaaaaa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

getix 1

02.07.2013, 21:54

Dia,atunci cand o sa ai timp si chef de ele, sa vezi ce minunatie va iesi! ... la cat de talentata esti si cu simtul tau estetic, sigur va fi o reusita!
Pentu a doua parte a mesajului, multumesc, dar nici tu nu esti mai prejos !Mi-as dori sa stam de vb la o cafea!

getix 1

02.07.2013, 21:58

Simo, poate le-o veni si lor randul!

diaconta 1

02.07.2013, 22:03

Multumesc si eu deocamdata ma feresc de paine,aluaturi si chestii de-astea calorioase,sper sa nu dureze mult tare.
Si mie tare mi-ar placea sa ne intalnim
In august as vrea sa fie cat mai multi bucatarasi cu care sa ma intalnesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA