Kurtos

de getix in Dulciuri, 1 Iul 2013 | 3912 vizualizari

 

Rasfoind ,,favoritele mele,, am dat peste retea Liei ... ce-a iesit a fost foarte bun ! Multumesc, Lia!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 30 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta rom
  • Pentru sirop : 100 ml apa, 3 linguri miere
  • Pentru glazura: 100 g cocos, 5 linguri zahar, 1 lingura scortisoara rasa
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kurtos:

Cernem faina .


Pragatim maiaua: faramitam drojdia, adaugam 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 2-3 linguri lapte cald, amestecam bine si lasam cam 5-10 min Punem maiua peste faina, adaugam laptele caldut amestecat cu zaharul si esenta de rom. Adaugam sarea si cele 2 oua .Topim untul si framantam aluatul pana il incorporam pe tot (untul nu se adauga tot odata, ci putin cate putin ). Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini .


Lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent, cca 30-45 min.


Pentru sirop : topim mierea in apa, pe foc. Lasam la racit .


Intr-o tava, amestecam cocosul cu zaharul si scortisoara.


Cat lasam aluatul la crescut, pegatim formele. Eu am folosit tuburile ramase de la rolele de hartie pentru bucatarie. Le-am imbracat in folie de aluminiu, apoi le-am uns pe fiecare cu unt topit.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, intindem o foaie de 1 cm grosime si taiem in fasii late de 2 cm. Rulam fasiile pe formele pregatite in prealabil , le ,,pictam,, cu sirop, dupa care le tavalim prin amestecul de cocos.


Se pun in tava si se introduc la cuptor pentru 20 min.Eu le-am asezat pe verticala, dar am avut surpriza ca unele dintre spirale sa alunece in timpul coptului ( unele au stat bine mersi , altele nu), pe viitor le voi pune in tava la orizontalaaaaa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

getix 1

02.07.2013, 21:54

Dia,atunci cand o sa ai timp si chef de ele, sa vezi ce minunatie va iesi! ... la cat de talentata esti si cu simtul tau estetic, sigur va fi o reusita!
Pentu a doua parte a mesajului, multumesc, dar nici tu nu esti mai prejos !Mi-as dori sa stam de vb la o cafea!

getix 1

02.07.2013, 21:58

Simo, poate le-o veni si lor randul!

diaconta 1

02.07.2013, 22:03

Multumesc si eu deocamdata ma feresc de paine,aluaturi si chestii de-astea calorioase,sper sa nu dureze mult tare.
Si mie tare mi-ar placea sa ne intalnim
In august as vrea sa fie cat mai multi bucatarasi cu care sa ma intalnesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)