Tort de piersici cu blat de ciocolata.

de dicarmencitta1957 in Dulciuri, 16 Feb 2010 | 12454 vizualizari

 

by dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de ciocolata.(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun;
  • 2 linguri zeama de lime;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker;
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime;
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale);
  • 300 gr crema de iaurt;
  • 300 gr branza de vaci dulce;
  • 2 linguri de zeama de lamaie,
  • pentru crema de iaurt.
  • Pentru decor:
  • 2 borcane compot cu piersici (jumatati).
  • Pentru insiropat blatul avem nevoie de:
  • 50 ml ness,
  • 150 ml sirop din compotul de piersici,
  • 50 ml Amaretto.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piersici cu blat de ciocolata.:

Crema de iaurt:



Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute.


Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa. In aceasta crema am adaugat o piersica pasata (piure), ca sa dea un gust mai acrisor cremei.


Punem blatul intr-o tava, insiropam feliile de blat pe rand, cu sirop facut din: 50 ml ness cu 3 linguri de zahar, 150 ml sirop din compot de piersici, 50 ml Amaretto. Peste fiecare blat se insiropeaza cu acest amestec de sirop, se pune crema de iaurt din abundenta, pana sus la ultimul blat. Peste crema de pe ultimul blat ornam tortul cu piersici din compot.


Pentru ca sa se intareasca crema, dam la frigider tortul pana a doua zi. Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici cu blat de ciocolata." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Anastasia 1

16.02.2010, 20:17

delicios

Oana 1

16.02.2010, 20:20

Carmen, sa-ti traiasca baietii Frumoase torturi faci, iar crema asta de iaurt abia astept s-o incerc

elena1988 1

10.03.2011, 10:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mac