Doinavar

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 05.02.2013

RETETE107
PRIETENI78
Retete

Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

In Mancaruri cu carne la 27 Feb 2013

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o alta oala in 2 litri de apa rece....

Tort de ciocolata, vanilie si fructe

In Torturi la 26 Feb 2013

Puneti gemul intr-un castron (eu am folosit gem de bobite de soc), 3 galbenusuri, uleiul si zaharul vanilat, amestecati cu un tel, adaugati praful de copt stins cu otet si omogenizati. Adaugati faina putin cate putin amestecand cu telul. Separat bateti bine toate cele 7 albusuri (si cele...

Mancare de bame cu carne de pui

In Mancaruri de legume la 26 Feb 2013

Curatati morcovul si cepele, taiati coditele bamelor, dar nu prea adanc, ca sa nu le crestati pentru ca vor iesi semintele la fiert. Secretul este sa ramana intregi. Puneti la calit intr-o craticioara, in ulei, morcovul feliat si ceapa taiata pestisori. Dupa cateva minute, adaugati bamele...

Cus-cus cu ciuperci si legume

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2013

Pentru inceput se prajeste putin cus-cus-ul in 20 ml ulei, fara sa se arda, apoi se adauga 400 ml apa clocotita si se lasa la foc foarte, foarte mic 15-20 de minute, pana se umfla si absoarbe toata apa. Intre timp curatati ceapa si morcovul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul ramas....

Varza tocata murata la borcan

In Muraturi la 21 Feb 2013

Se taie verzele in sferturi, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea de varza. Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mai mare. Amestecati varza cu morcovii intr-un vas mai mare, adaugati sarea, verdeata tocata si condimentele si frecati putin cu mainile. Indesati foarte bine varza in...

Placinta cu gutui

In Prajituri la 21 Feb 2013

Curatati gutuile si dati-le pe razatoarea mare, curatati para si taiati-o cubulete. Puneti intr-o cratita fructele, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand se inmoaie amestecati cu o lingura de lemn, apoi adaugati  nucile zdrobite cu facaletul, esenta de rom, stafidele, amestecand...

Castraveti si rosii cu umplutura de manzat

In Vita la 21 Feb 2013

Taiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei. Procedati la fel si cu rosiile, la care pastrati ce s-a scobit. Taiati carnea bucati nu prea mari, curatati...

Caltabos de porc cu ficat

In Mezel de casa la 20 Feb 2013

Puneti la fiert ficatul in 2 litri de apa rece cu putina sare si cu albitura, aproximativ 20-25 minute, la foc mic. Spalati orezul si lasati-l sa se umfle cel putin 1/2 de ora in apa rece.  Curatati si tocati marunt cepele si puneti-le la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, adaugati...

Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2013

Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm. Se lasa sa fiarba 20 minute de cand a inceput sa clocoteasca, la foc mic cu capac. Intre timp curatati si tocati ceapa (prazul) si puneti-o la calit in ulei fara sa o prajiti, picurati putina...

Ciorba de vitel cu legume si perisoare

In Ciorbe la 20 Feb 2013

Puneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3 din carne taiata bucati mari. Adaugati ardeiul rosu taiat cubulete mici si 2 lingurite baza pentru mancaruri. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 40-45 minute. In timp ce fierbe ciorba, puneti...

Pui in sos si galuste cu cascaval

In Pui la 20 Feb 2013

Taiati carnea de pui in bucati mai mari si puneti-o la prajit impreuna cu ceapa tocata, in ulei, la foc mic. Condimentati cu baza pentru mancaruri, iar dupa ce carnea a devenit albicioasa pe toate partile, adaugati ketchup, 100 ml apa si bulionul si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, 25-30...

Gulas ca la Timisoara

In Porc la 19 Feb 2013

Curatati si taiati cepele nu prea marunt, curatati si feliati morcovul, apoi puneti totul la calit in unt. Dupa 5 minute (mai amestecati intre timp sa nu se arda) adaugati carnea taiata bucati potrivite, lasati pana devine albicioasa si adaugati ardeiul tocat si usturoiul curatat si taiat feliute...

Gaina la cuptor cu vin si bere

In Pui la 19 Feb 2013

Puneti la fiert gaina intreaga in apa rece cu putina sare, cat sa o acopere cu ~5 cm, impreuna cu cepele, un morcov si patrunjelul/pastarnacul. Se lasa sa fiarba, la foc mic cu capac, ~1 ora. Luati spuma din cand in cand. Dupa ce s-a fiert, adunati cu grija grasimea de deasupra supei, pentru ca o...

Pasta asciutta (paste cu carne si branza la cuptor)

In Paste la 19 Feb 2013

Cerneti faina intr-un bol, faceti o gropita in mijloc si adaugati ouale si un praf de sare. Puneti apa folosind coaja de la o jumatate de ou, de trei ori si incepeti sa incorporati faina pana obtineti un aluat vartos care se dezlipeste de pe maini. Faina ramasa o pastrati pentru presarat pe masa...

Dovlecei “nuferi” cu curcan

In Curcan la 19 Feb 2013

Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor). Caliti in 30 ml ulei legumele tocate, adaugati verdeata tocata, orez si 100 ml bulion, ketchup. Lasati pe foc 10-15 minute, pana ce orezul este fiert pe jumatate. Condimentati si adaugati totul...

Sarmale cu varza acra si dulce

In Mancaruri cu carne la 19 Feb 2013

Se curata morcovii si cepele, apoi se toaca marunt.  Eu le-am dat prin blender. (Pastrati o jumatate de morcov.) Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa si morcovul tocat, adaugati dupa cateva minute ketchup si orezul spalat si scurs. Lasati sa se caleasca pana scade putin zeama si se...

Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

In Mancaruri de legume la 19 Feb 2013

Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie antiaderenta caliti in uleiul de masline feliile de vinete si de dovlecei,...

Reteta de preparare a papanasilor fierti cu smantana si dulceata

In Dulciuri la 19 Feb 2013

Reteta de preparare a papanasilor Puneti branza de vaci intr-un castron, ouale, grisul, sarea, 2 lingurite zahar si 3 linguri faina. Omogenizati compozitia. Ea trebuie sa fie destul de vartoasa, sa nu “curga”. Se lasa minim 15 minute ca sa se umfle putin grisul. Intre timp puneti...

Punjeni cevapi

In Mancaruri cu carne la 18 Feb 2013

Preparati carnea cu cateva ore inainte astfel: curatati pielitele, taiati carnea cubulete si macinati-o fin. Eu am tocat-o in blender, unde am adaugat ghimbirul ras, usturoiul, boiaua si frunzele de busuioc. Separat am macinat celelalte condimente pe care le-am adaugat impreuna cu sarea si...

Bors romanesc (de post)

In Mancaruri de post la 18 Feb 2013

Caliti cateva minute in ulei ceapa tocata si ardeiul gras, apoi adaugati celelalte legume si cartoful curatat si taiat in bucati mari. Adaugati 1,5 l apa si putina sare. Lasati sa fiarba la foc mic 20 minute. Separat puneti la fiert borsul cu verdeata tocata. Cand da in clocot turnati-l in...

Rulada de curcan cu oua (“cas de carne”)

In Curcan la 18 Feb 2013

Curatati usturoiul si taiati carnea de curcan bucati nu prea mari, apoi puneti totul in blender. Adaugati ketchup, 1 lingura ulei de masline si mixati 8-10 secunde. Mie nu mi-a incaput toata carnea deodata si am mixat de doua ori, depinde de blender. Rasturnati totul intr-un castron, adaugati...

Sunca de casa

In Mezel de casa la 18 Feb 2013

Curatati si zdrobiti usturoiul, iar cu pasta obtinuta frecati bine suncile pe toate partile, apoi puneti-le intr-o oala mai mare si adaugati sarea grunjoasa, dedesubt si deasupra, peste tot. O data la 2-3 zile intoarceti sunculitele de pe o parte pe alta, iar pe cea de dedesubt o puneti...

Sarmalute banatene in foi de vita

In Mancaruri cu carne la 18 Feb 2013

Tocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati putina apa sa nu se arda uleiul. Dupa cateva minute adaugati pasta de rosii si de ardei (sau rosiile dejite si tocate marunt si jumatate din ardeiul rosu tocat marunt), cubul concentrat de costita...

Sushi din file de pangasius

In Pangasius la 18 Feb 2013

Taiati fileul de peste in fasiute subtiri de ~3 mm, apoi infasurati fiecare fasie in jurul unei masline sau a unei bucati de peperoni, combinat. Curatati si cepele, taiati-le in doua, apoi in fasii foarte subtiri. Presarati ceapa cu sare si frecati-o putin. Puneti intr-un bol ceapa, toate...

Piftie de porc portionata

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2013

Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati...

Bagheta umpluta cu pasta de branza/pasta cu peste

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2013

Taiati bagheta in 6 bucati pe lungime (cornurile se taie in jumatate) si scoateti miezul cu o furculita. Intr-un castron puneti miezul, ardeiul gras taiat cubulete foarte mici (pastrati cateva fasiute pentru decor), castravetii cubulete mici, branza, jumatate din unt si ouale tocate marunt....

Salata de “icre false”

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2013

Se pune grisul (in ploaie) in apa clocotita, amestecand continuu cu telul in forma de para si se fierbe pana ce compozitia devine foarte consistenta (4-5 minute). Cand se racoreste, se mixeaza cu pestele in ulei sau se amesteca cu telul. Adaugati sare, piper, 1/2 ce ceapa rasa amestecand cu...

Supa de dovleac cu legume, in dovleac

In Supe la 17 Feb 2013

Taiati dovleacul in cateva felii mai grosute (pastrati capatul rotund pentru a face din el un castronel) si curatati-le de coaja. Scobiti toate feliile de partea cu seminte, apoi tocati-le cubulete (ca si crutoanele). Curatati restul legumelor si puneti-le la fiert in 3 litri de apa rece, cu...

Cascaval pane Doina

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2013

Se taie cascavalul in baghete mai grosute, de 12-15 mm. Preparati un aluat, putin mai gros decat cel de clatite, din oua si faina si condimentati-l cu curry, paprika, piper. Puneti uleiul la incins, apoi dati baghetele de cascaval prin aluat si pesmetul pisat mai mare (sau prin pesmet...

Pastrav la tava cu legume

In Pastrav la 17 Feb 2013

Se curata pestele de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, concentrat, condimente pentru peste. Intr-o tava lunga se pun pestii pe un pat de frunze. In interiorul pestilor introduceti bucati de ceapa, morcov, telina. Inveliti pestii cu felii de...

Afisate 31 - 60 din 107 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]