Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

de Doinavar in Mancaruri cu carne, 27 Feb 2013 | 4670 vizualizari

 

Fasolea bob imi place la nebunie. Are bobul mare, cu o mana de fasole indestulezi intreaga familie. Daca pui si un ciolan afumat, bine fiert, succesul este garantat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole bob
  • 750-800 g ciolan afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura marar si leustean
  • 20 ml ulei
  • 50 ml ketchup rosii si ardei rosii
  • 1 cub/lingurita concentrat costita afumata/ciuperci
  • sare, piper, paprika, cimbru,
  • 1 foaie dafin,
  • 1-2 lingurite zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat:

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte.

Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o alta oala in 2 litri de apa rece.


Intre timp, curatati si tocati marunt toate legumele si zarzavaturile. Intr-o craticioara sau tigaie puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovul, ceapa si pastarnacul apoi adaugati ardeii si rosiile. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati verdeata tocata, ketchup, sare, piper, paprika, cimbru, zaharul si concentratul.


Dupa ce scade zeama si fasolea este moale, scoateti carnea pe o tava, scoateti oasele si portionati-o.


Adaugati carnea peste mancare si foaia de dafin. Dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba 10-15 minute, eventual mai adaugati 1 polonic de zeama de la ciolan.


Puneti pe farfurii si garnisiti cu frunze de leustean.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Doinavar 1

28.02.2013, 11:48

Va multumesc mult de tot.

babi5 1

30.11.2014, 14:22

Xandrinne 1

07.08.2015, 09:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole cu ciolan afumat