Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

de Doinavar in Mancaruri cu carne, 27 Feb 2013 | 4796 vizualizari

 

Fasolea bob imi place la nebunie. Are bobul mare, cu o mana de fasole indestulezi intreaga familie. Daca pui si un ciolan afumat, bine fiert, succesul este garantat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole bob
  • 750-800 g ciolan afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura marar si leustean
  • 20 ml ulei
  • 50 ml ketchup rosii si ardei rosii
  • 1 cub/lingurita concentrat costita afumata/ciuperci
  • sare, piper, paprika, cimbru,
  • 1 foaie dafin,
  • 1-2 lingurite zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat:

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte.

Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o alta oala in 2 litri de apa rece.


Intre timp, curatati si tocati marunt toate legumele si zarzavaturile. Intr-o craticioara sau tigaie puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovul, ceapa si pastarnacul apoi adaugati ardeii si rosiile. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati verdeata tocata, ketchup, sare, piper, paprika, cimbru, zaharul si concentratul.


Dupa ce scade zeama si fasolea este moale, scoateti carnea pe o tava, scoateti oasele si portionati-o.


Adaugati carnea peste mancare si foaia de dafin. Dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba 10-15 minute, eventual mai adaugati 1 polonic de zeama de la ciolan.


Puneti pe farfurii si garnisiti cu frunze de leustean.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Doinavar 1

28.02.2013, 11:48

Va multumesc mult de tot.

babi5 1

30.11.2014, 14:22

Xandrinne 1

07.08.2015, 09:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole cu scarita afumata