Tort de ciocolata, vanilie si fructe

de Doinavar in Torturi, 26 Feb 2013 | 1736 vizualizari

 

Dragi prietene, trebuie sa va marturisesc ceva. Nu sunt specialista in dulciuri. Noi nu prea mancam dulciuri. Daca e musai, fac si dulciuri. In toate pun o doza mare de dragoste. La fel am facut cu acest tort, pe care l-am facut de ziua mamei mele cu trei ani in urma. Atunci nu stiam ca o voi pierde atat de repede. Alor mei le-a placut foarte mult, a disparut imediat de pe masa.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 1 borcan 400 g gem (caise, visine, pere, gutui, etc)
  • 350-400 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 2-3 lingurite otet sau zeama de lamaie
  • 1/2 cana de uleiPentru crema de ciocolata: 400 g ciocolata amaruie menaj
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita unt

Pentru crema de vanilie:

  • 1 plic praf de cremsnit (crema de vanilie instant)
  • 700 ml lapte rece Fructe:
  • 3 kiwi
  • cateva felii de protocale
  • stafide brune

Pentru decor:

  • 1 plic glazura de ciocolata decor
  • bombonele colorate
  • granule si bomboane de ciocolata
  • perlute marunte pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata, vanilie si fructe:

Puneti gemul intr-un castron (eu am folosit gem de bobite de soc), 3 galbenusuri, uleiul si zaharul vanilat, amestecati cu un tel, adaugati praful de copt stins cu otet si omogenizati. Adaugati faina putin cate putin amestecand cu telul.


Separat bateti bine toate cele 7 albusuri (si cele pentru crema de ciocolata). Puneti in compozitia de blat un pic mai putin de jumatate din albusurile batute si amestecati usor. Ungeti o forma de blat de tort cu putin unt, tapetati-o cu faina si turnati compozitia. Dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 40-50 minute, depinde de cuptor. Cand este gata se incearca cu un pai, sa nu se prinda aluatul de el.


Intre timp, puneti ciocolata la topit in bain marie acoperita cu capac. Cand se topeste, adaugati untul, omogenizati, luati de pe foc, adaugati cele 4 galbenusuri unul cate unul, amestecand cu telul si spum de albusuri ramasa. Omogenizati si dati la rece, pana se coace blatul.


Cu aceasta crema se va imbraca tortul.


Pana sta la rece crema de ciocolata, preparati crema de vanilie. Puneti intr-un castronel praful de cremsnit, adaugati putin cate putin laptele rece, amestecand energic cu telul sau cu mixerul. In 3 minute este gata intarita. Pastrati 3-4 linguri de crema de vanilie pentru decor.


Scoateti blatul din cuptor, dezlipiti cu un cutitas pe margine, apoi deschideti forma si scoateti-l. Desprindeti de pe fundul formei si puneti-l pe un platou.


Cu un cutit lung taiati blatul in doua sau trei felii. Lasati prima felie pe platou, insiropati (cu compot, cafea, ness, sirop de zahar ars), intindeti un strat de 10-12 mm de crema de vanilie, apoi asezati deasupra felii de kiwi, portocale, stafide. Asezati deasupra o felie de blat si repetati. Acoperiti cu ultima parte a blatului si imbracati tortul in crema de ciocolata. Dati tortul la rece pana preparati glazura, conform indicatiilor de pe pachet.


Am amestecat praful de glazura cu 4 linguri de apa rece si am intins-o uniform peste tort. Am inceput sa-l ornez cu granulele de ciocolata, bombonele, perlute, o felie de portocala, apoi am desenat niste linii serpuite cu crema de vanilie cu o seringa de unica folosinta. Totul depinde de imaginatia dumneavoastra. Eu am facut o inimioara, pentru ca era intre Valentine’s Day si Dragobete.


Va spun inca o data, cu riscul de a ma repeta, ca a fost o nebunie. Nu a mai ramas nicio felie. La inceput nu m-au lasat sa-l tai, pentru ca le placea prea mult, apoi l-au terminat in cateva minute. Plus un munte de frisca.

 

TIPS-URI

1

Puteti sa folositi crema de ciocolata si la umplut tortul, daca doriti, iar daca il umpleti cu crema de vanilie, crema de ciocolata ramasa o puteti pune in cupe si o serviti cu frisca deasupra. Ati obtinut un alt desert delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata, vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

26.02.2013, 21:07

Yamiii

Lau 1

26.02.2013, 21:10

fain

MotanLaOale 1

27.02.2013, 14:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema de cocos