Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata

de laylalala in Torturi, 29 Apr 2010 | 15137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blatul de cacao
  • 175 gr zahar pudra
  • 175 gr unt, moale, plus pentru tava
  • 4 oua, separate
  • 50 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 gr alune de padure, macinate
  • 100 ml vin dulce sau rom
  • Pentru crema
  • 200 gr ciocolata amaruie, topita 
  • 200 gr ciocolata alba, topita si racita
  • 250 ml frisca lichida, batuta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata:

Pentru Blatul de cacao


Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.

Bate untul cu zaharul pana cand obtii un amestec pal si pufos, apoi incorporeaza galbenusurile pe rand.Cerne peste acest amestec faina, cacaoa, praful de copt si scortisoara, apoi amesteca-le usor.Pe urma, inglobeaza alunele , alternanadu-le cu vin.

Bate albusurile spuma, apoi incorporeaza-le in 3 transe.

Toarna amestecul obtinut in tava si coace-l 35-45 minute.Lasa-l sa se raceasca 10 minute in tava, apoi rastoarna-l pe o farfurie si lasa-l sa se raceasca complet.



Pentru crema si asamblare


Pentru crema, amesteca frisca batuta cu cicolata alba.

Taie blatul de cacao in jumatate, orizontal.Unge primul blat cu jumatate din cantitatea de ciocolata amaruie.Deasupra intinde crema de ciocolata alba,apoi toarna restul de ciocolata amaruie.Aseaza al 2-lea blat de caco deasupra si da tortul la frigider pentru cel putin 1 ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

29.04.2010, 14:45

Bucataras Medi 1

29.04.2010, 15:45

un tort pe gustul meu................

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean