Diplomat cu mere

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 26 Feb 2011 | 4803 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru 3 ocazii speciale si anume Dragobetele, 1 an de Bucataras si 1 Martie......
Cum nu ma simt prea bine, am luat o pauza de la votat si am zis sa postez si eu tortuletul, care s-a vrut a fi mai mare, insa pt ca n-am avut timp m-am limitat la unul mai mic, insa e pentru toata lumea.
Cu aceasta ocazie tin sa multumesc sotului si baietelului meu pentru ca m-au sustinut si au fost alaturi de mine si tuturor celor care m-ati votat si m-ati sustinut pe tot parcursul concursului.

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 60 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 6 gr scortisoara
  • 2 oua
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • o lingurita ulei
  • 1 praf de copt

pt mere:

  • 100 g suc de mere
  • 20 ml suc de lamaie
  • 2 linguri de zahar pudra

pt crema:

  • 60 gr zahar
  • 160 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic gelatina
  • 150 gr frisca
  • o lingura zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 mere

pt decor:

  • frisca
  • bombonele de ciocolata
  • jeleuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu mere:

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie, scortisoara, coaja rasa de lamaie, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.

Tapetam o forma cu hartie de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptor aprox. 10-15 min.

Intre timp pregatim merele:

Le decojim si le taiem cubulete mici, apoi il punem la fiert in sucul de mere, sucul de lamaie si zaharul si lasam pana se inmoaie marul.

Dupa care le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Pregatim crema:

Batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, apoi punem compozitia rezultata la foc mic pana se ingroasa mestecand continuu.

Mixam frisca.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, apoi o turnam peste crema amestecata cu frisca si dam 5-10 minute la rece.

Blatul il taiem in 2.

Eu am  facut 2 tortulete, unul pentru noi si unul pentru soacra mea cu ocazia zilei de 1 Martie, insa voi puteti face unul singur si o sa va iasa mai inalt.

Turnam crema peste blatul insiropat cu zeama in care au fiert merele, apoi punem un strat de crema, merele si iar un strat de crema.

Ornam cu frisca si jeleuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

gaby_duceag 1

27.02.2011, 17:29

La multi ani, Pusiko!!!
Multi ani de harnicie inainte)
Bravo, harnicutzo!

Dana Cristea - pusikmea 1

28.02.2011, 07:26

va multumesc tuturor

adry88 1

12.06.2011, 13:42

ce grozav arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Negru si alb"