Tort crema de zahar ars

de susu in Torturi, 3 Mai 2010 | 21649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt crema de zahar ars:
  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 150 gr. Zahar
  • zahar vanilat
  • pt blat:
  • 5 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • coaja de portocale  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crema de zahar ars:

Intr-o cratita incapatoare (eu il fac in cratita de Teflon ca nu se lipeste deloc) se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand se topeste zaharul si se face maroniu  in max 10 min. Apoi cat timp zaharul e lichid, il plimbam pe peretii oalei si-l lasam sa se raceasca. Cand se raceste zaharul din oala ne ocupam de crema. Dupa ce-am tapetat oala  punem intr-un castron litrul de lapte, zaharul vanilat si ouale intregi si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa) apoi in alt castron pregatim compozitia de blat astfel: punem cele 5 oua intregi, cana de faina  si cana de zahar si mixam.

Pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars  prima compozitie de lapte apoi peste ea turnam in continuare a doua compozitie,cea pentru blat si bagam cratita la cuptorul bine incins pt 1 ora. Dupa o ora este gata. Compozitia se va misca ca o piftie in momentul cand se balangane cratita dar asa trebuie sa fie. Se rastoarna cu gura in jos pe un platou intins si se baga la frigider dupa ce s-a racorit. A doua zi se scoate cratita frumos iar blatul de deasupra o sa ajunga dedesubt si deasupra crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

03.05.2010, 22:34

foarte bun!eu le fac si separat apoi le suprapun.parca aveam o poza in pc.

Ubulika 1

16.05.2010, 21:37

miamy...ce bine arata

cocolino72 1

01.10.2014, 12:50

cam cate grade inseamna cuptorul bine incins?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Un nou inceput de drum