Tort aniversar

de gaby_duceag in Torturi, 17 Oct 2009 | 5879 vizualizari

 

Un tort facut cu mult drag cu ocazia implinirii a 7 ani de la casatorie.

 

INGREDIENTE

  • 8oua
  • 8linguri de zahar
  • 3linguri cacao
  • 6linguri nuca macinata
  • 6-7linguri faina
  • putina sare
  • praf de copt
  • 700ml frisca vegetala
  • 300gr zmeura cogelata
  • 200gr ciocolata alba
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • boabe de strugur
  • 3linguri apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

blaturile:

doua au fost facute din 3oua si unul din doua(cel de deasupra

-Un blat:

se bat albusurile spuma(3)

se adauga galbenusurile frecate cu 3linguri de zahar,3linguri faina amestecate cu jumatate lingurita praf de copt,,o lingura cacao,2linguri nuca macinata,o lingura apa,un varf cutit sare

se pune in tava tapetata cu hartie de copt

se coace aprox 20minute la foc mediu

 

Crema 1.ganache cu ciocolata alba:

intr-un bol se rupe in bucati mici ciocolata

se toarna peste ea 200ml frisca vegetala fierbinte

se amesteca energic pana la omogenizare

se baga la frigider

se scoate peste cel putin 3-4ore si se mixeaza bine .bine,pana capata consistenta dorita(eu am adaugat in ea 300gr mure)

Crema2.ganache cu ciocolata cu lapte

se procedeaza la fel ca la crema1.

ANSAMBLAREA,-A SE VEDEA IN FOTO;)

primele doua blaturi le-am insiropat usor cu sirop de zahar ars

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Rux 1

07.03.2011, 21:00

Vai Dia ...ma intristeaza divorturile...offf...te imbratisez cu drag...

gaby_duceag 1

07.03.2011, 23:57

ruxy, deci io pana fac 9 tre' sa-mi iau un vas de lut,nu?))

Ligia Bxl 1

05.10.2011, 22:07

vaiiii cum arataaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!