Tort aniversar

de gaby_duceag in Torturi, 17 Oct 2009 | 5917 vizualizari

 

Un tort facut cu mult drag cu ocazia implinirii a 7 ani de la casatorie.

 

INGREDIENTE

  • 8oua
  • 8linguri de zahar
  • 3linguri cacao
  • 6linguri nuca macinata
  • 6-7linguri faina
  • putina sare
  • praf de copt
  • 700ml frisca vegetala
  • 300gr zmeura cogelata
  • 200gr ciocolata alba
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • boabe de strugur
  • 3linguri apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

blaturile:


doua au fost facute din 3oua si unul din doua(cel de deasupra


-Un blat:


se bat albusurile spuma(3)


se adauga galbenusurile frecate cu 3linguri de zahar,3linguri faina amestecate cu jumatate lingurita praf de copt,,o lingura cacao,2linguri nuca macinata,o lingura apa,un varf cutit sare


se pune in tava tapetata cu hartie de copt


se coace aprox 20minute la foc mediu



Crema 1.ganache cu ciocolata alba:


intr-un bol se rupe in bucati mici ciocolata


se toarna peste ea 200ml frisca vegetala fierbinte


se amesteca energic pana la omogenizare


se baga la frigider


se scoate peste cel putin 3-4ore si se mixeaza bine .bine,pana capata consistenta dorita(eu am adaugat in ea 300gr mure)


Crema2.ganache cu ciocolata cu lapte


se procedeaza la fel ca la crema1.


ANSAMBLAREA,-A SE VEDEA IN FOTO;)


primele doua blaturi le-am insiropat usor cu sirop de zahar ars



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

07.03.2011, 21:00

Vai Dia ...ma intristeaza divorturile...offf...te imbratisez cu drag...

gaby_duceag 1

07.03.2011, 23:57

ruxy, deci io pana fac 9 tre' sa-mi iau un vas de lut,nu?))

Ligia Bxl 1

05.10.2011, 22:07

vaiiii cum arataaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert sufleu de branza cu capsuni