Tort de ciocolata, capsuni si maioneza

de camelia75 in Torturi, 4 Iun 2013 | 1038 vizualizari

 

Tortul l-am gasit pe un site italian si mi-au atras atentia mai intai ingredientele.Mi s-a parut un pic ciudat sa folosesc maioneza pentru prepararea blatului,insa rezultatul m-a multumit!:))Tortul are un exterior crocant si un mijloc umed.
Se face foarte rapid,deci in criza de timp este la fix!

 

INGREDIENTE

  • 40 gr.cacao neindulcita
  • 300 gr. faina
  • 280 gr. maioneza
  • 250-300 gr capsuni
  • 1 plic praf de copt(in fotografia cu ingredientele apare drojdia,dar trebuie praf de copt…. nu am fost atenta!Ignorati si branza albastra!!!)
  • 1 baton vanilie
  • 220 gr.zahar
  • 300 ml apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata, capsuni si maioneza:

1.Cerneti faina, cacaua si praful de copt,apoi le puneti intr-un bol si le amestecati cu zaharul.

2.Puneti in bolul mixerului maioneza si razuiti semintele din interiorul batonului de vanilie.Mixati 3 secunde.

3.Adaugati amestecul cu faina,apoi adaugati cate o lingura de apa calduta.(mixerul meu a facut cu greu fata acestei operatii:)) ) Mixati pana ce obtineti un amestec neted si zaharul s-a topit.

4.Puneti jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt(folositi o tava de 20-22 cm sa iasa mai inalt.Eu am folosit o tava cu peretii detasabili cu dimensiunea de 26 cm.),apoi bucati mici de capsuni.Turnati restul de compozitie si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute.

5.Taiati tortul cand s-a racit foarte bine si serviti-l alaturi de felii proaspat taiate de capsuni sau fructe de padure.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata, capsuni si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

merisor 1

04.06.2013, 20:28

Ce reteta interesanta!

Anett 1

04.06.2013, 21:14

buna!

Dea_Dea 1

05.06.2013, 09:36

Interesanta rau reteta !! Trebuie sa fi tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata