Tort de ciocolata si vanilie

de Isabel in Torturi, 30 Oct 2013 | 2536 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 lg faina
  • 5 lg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pachet praf de copt
  • margarina sau unt pt un tava
  • Crema:
  • 100 ml frisca(smantana pt frisca)
  • 500 ml lapte
  • 1 plic de crema pt prajituri D'otker de ciocolata
  • 1 plic de crema pt prajituri D'otker de vanilie
  • 100 g zahar vanilat D'otker
  • Sirop:
  • 2 cani apa
  • zeama de la o lamaie
  • 4 lg zahar
  • Topping de ciocolata:
  • 50 g cacao(3-4lg)
  • o ceasca lapte
  • 100 g margarina pt copt sau unt
  • 4 lg zahar
  • 3-4 picaturi zeama de lamaie
  • o tableta de ciocolata cu nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si vanilie:

Blatul:se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, se adauga zaharul asfel incat spuma sa ramana tare batand energic, apoi adaugam galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie rasa si batem din nou, apoi lingura cu lingura adaugam faina. Intr-o tava unsa in prealabil turnam compozitia si o dam pt 30-40 minute la cuptorul incins inainte (180C).


CREMA:Preparam crema de ciocolata cum scrie pe plic (250g lapte,50 g zahar vanilat D'otker,si continutul plicului) batem cu mixerul pana se intareste compozitia, adaugand 50 g frisca astfel incat sa nu se taie si procedam la fel si cu crema de vanilie (250 ml lapte ,50 gr zahar vanilat D'otker, continutul plicului) si batem cu mixerul pana se intareste compozitia si usor incorporam si 50 g frisca astfel incat sa nu se taie. Se dau la rece pana le folosim.


Preparam si toppingul,intr-un vas punem margarina sau untul sa se topeasca la foc mic, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie, laptele si cacaoa si lasam sa fiarba circa 5 min pana se ingroasa putin. Intr-un alt vas facem siropul adaugand apa, zaharul, zeama de lamaie si lasam sa fiarba 5-10 min.


Cand blatul e gata, testul cu scobitoarea il impartim in 3 parti egale insiropand fiecare parte bine. Pe prima foaie punem o parte crema de ciocolata pe cea de a doua foaie o parte crema de vanilie astfel incat pe cea de deasupra sa repartizam uniform restul de crema vanilie, respectiv ciocolata cu un posh, pe margini, iar in centru punem topingul de ciocolata si apoi radem cicolata cu nuca de cocos

 

TIPS-URI

1

Blatul se lasa putin la racorit inainte de a fi taiat

2

Siropul si toppingul sa fie reci atunci cand le adaugam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

30.10.2013, 11:55

MIUTA 1

31.10.2013, 15:47

Isabel 1

01.11.2013, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
La multi ani,MAMA!