Tort cu nuca si ciocolata

de miremirc in Torturi, 16 Ian 2011 | 11510 vizualizari

 

by Amalia

 

INGREDIENTE

Blat 1 :
  • 5 oua,
  • 300 g zahar,
  • 10 lg apa,
  • 100 g nuca macinata,
  • 200 g faina,
  • 1 plic praf de copt
Blat 2 :
  • 6 albusuri,
  • 6 lg zahar,
  • 120 g nuca macinata,
  • 1 lg si jumatate de faina,
  • putina sare
Sirop :  
  • 2 lg zahar,
  • 150 ml apa,
  • 1 lgt esenta rom
Crema :
  •  6 galbenusuri,
  • 6 lg zahar,
  • 350 ml lapte,
  • 2 lg cacao,
  • 250 g unt ( rama ),
  • 2 lg faina ( amidon alimentar ),
  • esenta de rom,
  • 50 g ciocolata rasa
Decor :  
  • 500 ml frisca
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ciocolata:

Ptr.blat 1 : Mixam albusurile cu zaharul spuma tare, apoi adaugam apa, galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.Punem blatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15-20 minute.Se taie in 2 parti si se insiropeaza.


Ptr.blat 2 : Batem albusurile spuma tareapoi adaugam zaharul si mixamin continuare , adaugam faina amestecata cu putina sare si cu nucile macinate.


Ptr.sirop : punem la fiert apa cu zaharul;luam de pe foc si punem esenta de rom.


Ptr.crema : Amestecam galbenusurile cu zaharul, cacao, faina si laptele si le punem pe foc amestecand continuu pana devine ca o budinca;luam de pe foc si lasam sa se raceasca;separat mixam untul moale la temperatura camerei si in el punem cate o lingura din crema de mai sus ;amestecam bine de tot apoi adaugam rom-ul si ciocolata rasa(eu am taiat bucatele milka dessert).


Ptr.decor : eu am pus o glazura de ciocolata : 150 g ciocolata, 3 lg lapte, 1 lg unt se topesc pe baie de aburi.


 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

lia maria 1

17.01.2011, 11:01

Cris2711 1

17.01.2011, 17:49

elena1988 1

18.01.2011, 19:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Egiptean