Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure

de ana in Torturi, 5 Dec 2010 | 4920 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 20 ml ulei

Mousse de ciocolata si alune de padure

  • 300 gr ciocolata cu alune de padure
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri de gelatina

Mousse de capsuni

  • 300 gr capsuni conservate
  • 100-150 ml apa
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • zahar daca este cazul

Pentru decor: Glazura de ciocolata

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 25 gr unt
  • 50 ml frisca

Bomboane raffaelo

  • 170 gr lapte condensat
  • 2 1/2 linguri rase lapte praf
  • 20 gr unt
  • 60 gr cocos

Piscoturi ,100 gr frisca

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure:

Blatul: Ouale intregi le mixam cu zaharul pret de 15 minute ,apoi adaugam uleiul ,cacaua si la sfarsit incorporam faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn.Tapetam o forma destul de maricica (26 cm) si coacem la foc mic.Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca in cuptor.
Mousse de ciocolata:
Ciocolata cu alune o maruntim bine la robot sau o putem da pe razatoare.O punem intr-un bol impreuna cu 100 ml de frisca si o dam la microunde pentru 1 minut.Cat sa se topeasca ciocolata.Adaugam gelatina inmuiata in prealabil peste ciocolata calduta ,

cand ciocolata s-a racit o adaugam peste frisca mixata .

Mousse de capsuni:
Capsunile le amestecam cu apa si zahar, daca este cazul.Gelatina o punem la inmuiat  1 secunda la microunde,dupa  care o incorporam in capsuni.Frisca o mixam si o incorporam in amestec
In tava in care am copt blatul asamblam tortul.Asezam un disc din blat apoi mousse de ciocolata ,blat,mousse de capsuni si iar blat.
Glazura:
Intr-un bol punem ciocolata rupta in bucati mici ,untul si frisca.Le topim la microunde pentru un minut ,omogenizam bine si turnam peste ultimul blat.
Cand cremele s-au inchegat incepem decorarea tortului.

Pe marginea tortului intindem un strat de frisca pentru a lipi piscoturile.Cu ajutorul posh-ului realizam moate pentru a lipi  bomboanele raffaelo.
Inspiratie:Continut adaptat by gaby,aspect by miha.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure-0
Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure-1
Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure-2

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (25)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

23.01.2012, 15:09

ce frumusete de tort

ana

ana 1

25.01.2012, 15:09

Multumesc Elena!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:05

bun tortuletul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!