Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure

de ana in Torturi, 5 Dec 2010 | 8048 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 20 ml ulei

Mousse de ciocolata si alune de padure

  • 300 gr ciocolata cu alune de padure
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri de gelatina

Mousse de capsuni

  • 300 gr capsuni conservate
  • 100-150 ml apa
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • zahar daca este cazul

Pentru decor: Glazura de ciocolata

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 25 gr unt
  • 50 ml frisca

Bomboane raffaelo

  • 170 gr lapte condensat
  • 2 1/2 linguri rase lapte praf
  • 20 gr unt
  • 60 gr cocos

Piscoturi ,100 gr frisca

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure:

Blatul: Ouale intregi le mixam cu zaharul pret de 15 minute ,apoi adaugam uleiul ,cacaua si la sfarsit incorporam faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn.Tapetam o forma destul de maricica (26 cm) si coacem la foc mic.Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca in cuptor.
Mousse de ciocolata:
Ciocolata cu alune o maruntim bine la robot sau o putem da pe razatoare.O punem intr-un bol impreuna cu 100 ml de frisca si o dam la microunde pentru 1 minut.Cat sa se topeasca ciocolata.Adaugam gelatina inmuiata in prealabil peste ciocolata calduta ,

cand ciocolata s-a racit o adaugam peste frisca mixata .

Mousse de capsuni:
Capsunile le amestecam cu apa si zahar, daca este cazul.Gelatina o punem la inmuiat  1 secunda la microunde,dupa  care o incorporam in capsuni.Frisca o mixam si o incorporam in amestec
In tava in care am copt blatul asamblam tortul.Asezam un disc din blat apoi mousse de ciocolata ,blat,mousse de capsuni si iar blat.
Glazura:
Intr-un bol punem ciocolata rupta in bucati mici ,untul si frisca.Le topim la microunde pentru un minut ,omogenizam bine si turnam peste ultimul blat.
Cand cremele s-au inchegat incepem decorarea tortului.

Pe marginea tortului intindem un strat de frisca pentru a lipi piscoturile.Cu ajutorul posh-ului realizam moate pentru a lipi  bomboanele raffaelo.
Inspiratie:Continut adaptat by gaby,aspect by miha.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Angelina_Elena 1

23.01.2012, 15:09

ce frumusete de tort

ana 1

25.01.2012, 15:09

Multumesc Elena!

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:05

bun tortuletul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inimi de ciocolata