Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure

de ana in Torturi, 5 Dec 2010 | 8172 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 20 ml ulei

Mousse de ciocolata si alune de padure

  • 300 gr ciocolata cu alune de padure
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri de gelatina

Mousse de capsuni

  • 300 gr capsuni conservate
  • 100-150 ml apa
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • zahar daca este cazul

Pentru decor: Glazura de ciocolata

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 25 gr unt
  • 50 ml frisca

Bomboane raffaelo

  • 170 gr lapte condensat
  • 2 1/2 linguri rase lapte praf
  • 20 gr unt
  • 60 gr cocos

Piscoturi ,100 gr frisca

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure:

Blatul: Ouale intregi le mixam cu zaharul pret de 15 minute ,apoi adaugam uleiul ,cacaua si la sfarsit incorporam faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn.Tapetam o forma destul de maricica (26 cm) si coacem la foc mic.Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca in cuptor.
Mousse de ciocolata:
Ciocolata cu alune o maruntim bine la robot sau o putem da pe razatoare.O punem intr-un bol impreuna cu 100 ml de frisca si o dam la microunde pentru 1 minut.Cat sa se topeasca ciocolata.Adaugam gelatina inmuiata in prealabil peste ciocolata calduta ,

cand ciocolata s-a racit o adaugam peste frisca mixata .

Mousse de capsuni:
Capsunile le amestecam cu apa si zahar, daca este cazul.Gelatina o punem la inmuiat  1 secunda la microunde,dupa  care o incorporam in capsuni.Frisca o mixam si o incorporam in amestec
In tava in care am copt blatul asamblam tortul.Asezam un disc din blat apoi mousse de ciocolata ,blat,mousse de capsuni si iar blat.
Glazura:
Intr-un bol punem ciocolata rupta in bucati mici ,untul si frisca.Le topim la microunde pentru un minut ,omogenizam bine si turnam peste ultimul blat.
Cand cremele s-au inchegat incepem decorarea tortului.

Pe marginea tortului intindem un strat de frisca pentru a lipi piscoturile.Cu ajutorul posh-ului realizam moate pentru a lipi  bomboanele raffaelo.
Inspiratie:Continut adaptat by gaby,aspect by miha.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Angelina_Elena 1

23.01.2012, 15:09

ce frumusete de tort

ana 1

25.01.2012, 15:09

Multumesc Elena!

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:05

bun tortuletul

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu capsuni