Tort

de Adele in Torturi, 1 Oct 2015 | 3979 vizualizari

 

Cum maine este ziua bunicilor, m-am gandit sa pregatesc si eu un tort. La cum sunt eu de bolnava ma si mir ca a iesit ceva, nu prea aspectuos dar se zice ca e bun :P

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 4 linguri de zahar.
  • 2 linguri de faina.
  • 2 linguri faina de cartofi.
  • 2 linguri de ulei.
  • 1 praf de copt.
  • 1 esenta de vanilie.
  • Crema 1:
  • 150 gr ciocolata .
  • 100 ml frisca lichida.
  • 3-4 linguri cu gem de visine.
  • Crema 2:
  • crema de vanilie.
  • frisca batuta.(100 ml)
  • 1 banana
  • Sirop:
  • 100 ml apa.
  • 3 linguri zahar.
  • esenta dupa gust.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Pentru inceput se pregateste blatul, albusurile se mixeaza spuma intr-un vas, intr-un alta vas se mixeaza galbenusurile cu zaharul si treptat se adauga uleiul, pana cand devin spumoase, se adauga vanilia, faina de grau si cea de cartofi, praful de copt, se amesteca energic de fara a lasa cocoloase, la final se incorporeaza albusurile batute spuma, de los in sus pana compozita devine omogena. Compozitia se pune intr-o tava rotunda, tapetata, se da la cuptor (preincalzit) la 180 ° pentru 20 minute (incercati cu ajutorul unei scobitori daca este gata). Blatul se scoate dupa cateva minute si se lasa la racit pana la momentul folosirii.


Crema 1: O cratita mica cu apa se pune pe aragaz, intr-un vas se pun 2-3 linguri de frisca lichida, se pune pe baie de aburi, se asteapta s a se incalzeasca se adauga ciocolata bucati si se topeste, frisca ramasa se mixeaza bine si cand ciocolata s-a racit se incorporeaza formand crema de ciocolata.


Crema2: Puteti folosi o crema de vanilie (ceea din comert) sau puteti pregati o crema pasticera din 100 ml lapte, vanilie, coaja de lamaie,1 ou,1 lingura amidon de porumb (faina de orez) 2 linguri de zahar, puneti la fiert laptele cu vanilia si coaja de lamaie, intr-un vas mixati oul cu zahar si faina, turnati peste laptele cald si puneti la fiert, amestecand in continuu pana obtineti o consistenta cremoasa (scoateti cojile de lamaie din lapte). Crema racita foarte bine se amesteca bine cu frisca batuta. Se lasa la rece pana la momentul folosirii.


Sirop: se fierbe apa si cu zaharul pentru cateva minute ,dupca care se adauga esenta de vanilie si se da la racit.


Blatul racit foarte bine se taie in 3 parti, prima parte se aseaza pe platou,se siropeaza dupa gust se formeaza un strat cu gemul de visine (nu prea gros, se pune aproximativ jumatate di crema de ciocolata ,se adauga o alta parte din blat se insiropeaza, se unge usor cu putina crema, se taie felii subtiri banana, se aseaza uniform, deasupra se pune restul de crema, se termina cu ultima parte din blat, deasupra se imbraca in crema de ciocolata ramasa, se orneaza dupa gust, se lasa la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Adele 1

02.10.2015, 18:35

Andreea

Aletta 1

21.10.2015, 11:29

Imi place.arata f bn

Adele 1

21.10.2015, 12:21

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Dor de duca - Tort "Altfel"