Tort cu crema pralina

de Doralinda in Torturi, 17 Iun 2013 | 2914 vizualizari

 

Un tort delicios cu aroma de cafea, sau pralina! Smplu de facut si foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 200 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • ptr crema:
  • 250 gr ciocolata pralina
  • 150 ml smantana
  • 65 gr unt
  • cca 100 ml lapte
  • 1 lingura cacao nessquick
  • 40 gr zahar
  • 1 lingurita de glicoza (praf ptr a intari putin crema)
  • Ptr glazura de ciocolata:
  • 125 gr ciocolata de lapte ptr topit
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri coniac
  • 2 linguri unt
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema pralina:

Blatul se face in modul urmator: untul moale se bate cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de vanilie pana devine spuma. Se adauga treptat ciocolata topita in bainmarie si apoi adaugam galbenusurile pe rand mixand bine. Adaugam treptat si faina amestecata cu cacao si praful de copt. Separat, se bat albusurile spuma cu zaharul ramas si putina sare, apoi se adauga in compozitie de unt amestecand usor. Turnam compozitia intr-o tava presarata cu hartie de copt si punem la cuptorul preincalzit ptr cca 45 min la 180C.


Crema: topim ciocolata in bainmarie. Intr-un bol amestecam untul cu zaharul si glicoza. Turnam ciocolata topita in bolul de la mixer, smantana si compozitia de unt si lasam la frigider ptr cca 30 min. In continuare, mixam cu ajutorul mixerului la viteza medie compozitia pana devine o crema spumoasa. Taiem pe mijloc orizontal blatul si stropim cu putin lapte amestecat cu cacao nessquik pana se imbiba bine apoi punem mai mult de jumatate din crema, acoperim cu cealalta jumatate de blat si punem restul de crema.


Glazura: topim ciocolata cu untul in bainmarie, apoi o luam de pe foc si adaugam restul de ingrediente si amestecam repede cu o lingura de lemn. Punem cu ajutorul unei linguri, usor din glazura peste tort ca sa acopere uniform, iar pe margini, punem cate putin ptr ca va aluneca singura glazura si va acoperi si pe lateral. Decorati dupa plac apoi puneti imediat la frigider ptr a se intari glazura si ptr a nu se strica decorul!

 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti, nu puneti coniac, dar va zic ca nici nu se va simti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema pralina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

angyb 1

20.06.2013, 19:31

Doralinda 1

20.06.2013, 20:14

Soryna, chiar azi s-a mancat ultima felioara!!!? A fost crema de ciocolata pralina!

Doralinda 1

20.06.2013, 20:15

Angyb ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!