Tort aniversar

de alilianaa in Torturi, 23 Iul 2013 | 3635 vizualizari

 

Un tort special pentru o fiinta la fel de speciala: mama.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • o cana de zaha,
  • un praf de copt,
  • 7 linguri faina,
  • 2 linguri amidon,
  • 6 linguri apa,
  • 6 linguri ulei,
  • esenta de rom,
  • un praf de sare
  • Crema I :
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • o cutie mascarpone,
  • esenta rom
  • Crema II:
  • Smantana pentru frisca La Dorna-200ml
  • 4 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar,
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza.

Faina, amidonul  si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma dreptunghiulara. Se coace la foc mediu 25-30 min. Se face testul scobitorii.

Crema I: galbenusurile se freaca bine cu cele 4 linguri zahar. Se pun pe baie de abur si cand compozitia s-a legat se adauga cacaua si esenta de rom. Se da la racit. Cand este racita se amesteca cu mascarpone. Se pune la rece.

Crema II: smantana pentru frisca se bate bine cu 4 linguri de zahar pudra

Sirop: se pune la caramelizat 4 linguri zahar, cand a capatat culoarea caramelului se adauga apa. Se stinge focul si se lasa siropul la racit.

Ornat: fulgi de ciocolata, inimioare zahar

Asamblare: se taie blatul in doua pe lung dupa care se mai taie pe jumatate astfel incat sa iasa patru jumatati de blat.

Blat-insiropare- crema ciocolata-blat-insiropare-frisca- blat- ciocolata.. ...si se termina cu ultimul blat peste care pun sirop crema de ciocolata.

Se da la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

alilianaa 1

23.07.2013, 15:50

Lavinia, multumesc mult!

alilianaa 1

23.07.2013, 15:51

Dia, multumesc si iti urez si tie la fel. Avem nevoie!

alilianaa 1

23.07.2013, 15:51

Rocsi, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "BUCURIE IN BUCATARIE"