Tort aniversar

de alilianaa in Torturi, 23 Iul 2013 | 1986 vizualizari

 

Un tort special pentru o fiinta la fel de speciala: mama.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • o cana de zaha,
  • un praf de copt,
  • 7 linguri faina,
  • 2 linguri amidon,
  • 6 linguri apa,
  • 6 linguri ulei,
  • esenta de rom,
  • un praf de sare
  • Crema I :
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • o cutie mascarpone,
  • esenta rom
  • Crema II:
  • Smantana pentru frisca La Dorna-200ml
  • 4 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar,
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza.



Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma dreptunghiulara. Se coace la foc mediu 25-30 min. Se face testul scobitorii.



Crema I: galbenusurile se freaca bine cu cele 4 linguri zahar. Se pun pe baie de abur si cand compozitia s-a legat se adauga cacaua si esenta de rom. Se da la racit. Cand este racita se amesteca cu mascarpone. Se pune la rece.



Crema II: smantana pentru frisca se bate bine cu 4 linguri de zahar pudra



Sirop: se pune la caramelizat 4 linguri zahar, cand a capatat culoarea caramelului se adauga apa. Se stinge focul si se lasa siropul la racit.



Ornat: fulgi de ciocolata, inimioare zahar



Asamblare: se taie blatul in doua pe lung dupa care se mai taie pe jumatate astfel incat sa iasa patru jumatati de blat.



Blat-insiropare- crema ciocolata-blat-insiropare-frisca- blat- ciocolata.. ...si se termina cu ultimul blat peste care pun sirop crema de ciocolata.



Se da la rece.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

alilianaa 1

23.07.2013, 15:50

Lavinia, multumesc mult!

alilianaa 1

23.07.2013, 15:51

Dia, multumesc si iti urez si tie la fel. Avem nevoie!

alilianaa 1

23.07.2013, 15:51

Rocsi, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Excelent