Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure

de Rocsi in Torturi, 4 Dec 2017 | 521 vizualizari

 

Si uite ca a sosit timpul sa mai postez si eu un tortulet, unul delicios, aromat si usor de preparat, sau cat de cat usor de preparat. Eu nu pot sa zic ca nu imi place sa fac torturi, doar ca atunci cand ajung la capitolul decor, incepe bataia de cap. Nu sunt cea mai indemanatica persoana si de aceea de multe ori dau rateu la decor, insa niciodata nu dau gres cu gustul unui tort, mereu imi iese delicios! Si cum tortul a fost facut pentru a fi daruit, am reusit totusi sa fac o poza si la sectiune, in deplasare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 2 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie

Crema de ciocolata:

  • 250 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 150 ge ciocolata cu lapte

Crema de mascarpone cu lamaie:

  • 500 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura plina cu amidon
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 linguri limoncello
  • 300 gr fructe de padure

Pentru ornat:

  • 150 ml frisca lichida
  • 200 gr smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 50 gr ciocolata alba + 2 linguri frisca lichida
  • 1 varf de cutit colorant rosu pudra
  • bomboane de ciocolata cu alune
  • frunze de menta
  • ornamente de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure:

Intai de toate puneti fructele la decongelat.

Crema de ciocolata:

Intr-un bol de inox rupeti toata ciocolata bucatele, puneti frisca lichida.

Transferati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.

Cand este gata, o dati la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte.

Dupa ce s-a intarit crema, o mixati pana devine spuma.


Blatul:

Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul.

Adaugati uleiul, vanilia, apoi faina cernuta si praful de copt.

Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.

Le incorporati peste compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete.

Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.

Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 26 cm, turnati prima parte de compozitie si o nivelati.

Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12 minute.

Cand este gata, o scoateti din cuptor si la fel procedati si cu celelalte foi.

Puteti coace blatul intreg si apoi sa il taiati in 3 foi.

Le lasati sa se raceasca.


Crema de mascarpone cu lamaie:

Amestecati bine galbenusurile cu zaharul.

Adaugati amidonul, laptele si invatiti cu telul pana amidonul este complet divolzat.

Rasturnati amestecul intr-o cratita, transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit.

Amestecati continuu pana de ingroasa, apoi luati cratita de pe foc, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.

Mascarponele rece il mixati cu coaja de lamaie si limoncello.

Incorporati amestecul cu galbenusuri rece, mixati.


!!! Eu am pregatit si putin sirop pentru foile de blat: am amestecat apa, cu putin zahar pudra, 3 linguri limoncello si 2 lingurite de vanilie.

Asezati primul blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau.

Il insiropati, puneti crema de mascarpone, apoi puneti fructe de padue.

Puneti al doilea blat, insiropati, intindeti crema de ciocolata si iar fructe de padure.


Asezati ultimul blat, il insiropati si dati tortul la frigider 3-4 ore.

Frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul pudra le mixati pana obtineti o crema spumoasa.

Dupa ce tortul a stat la rece, indepartati inelul si il imbratati in frisca.

Ciocolata alba rupta bucatale, cu 2 linguri de frisca lichida, le topiti pe baie de aburi.

Cand ciocolata este complet topita, adaugati colorantul, amestecati bine.

Intr-un pos cu varf subtire, puneti ciocolata colorata, ornati marginile tortului.

Din frisca faceti cateva moate deasupra, puneti niste bomboane de ciocolata si frunze de menta.

Tot pe margine presarati cateva ornamente de ciocolata.

Mai dati tortul la rece macar 1-2 ore, apoi poate fi servit.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

11.12.2017, 03:42

Xandrinne 1

11.12.2017, 15:11

Rocsi 1

11.12.2017, 20:06

Mihaela, Xandrine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu piscoturi