Foret Noire

de Ligia Bxl in Torturi, 28 Mar 2014 | 12183 vizualizari

 

Vreau sa multumesc si eu cumva bucataras-ului ptr premiul frumos la concursul Reteta anului 2013,asa ca ii dedic acest tort dar si juriului, si tuturor bucatarasilor care m-ati apreciat si ma apreciati :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 gr faina
  • 75 ml lapte
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 40 gr cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 1 borcan compot de cirese
  • 1 litru frisca(+100 gr zahar farin daca nu e indulcita)
  • 3-4 pliculete intaritor frisca
  • ciocolata rasa ptr ornat+cirese
  • praf de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foret Noire:

Am inceput cu blatul:

Am incins cuptorul inainte la 180°c.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi cacaoa.

Peste acestea am pus faina cernuta cu praful de copt si scortisoara.

Am batut albusurile spuma cu putina sare,apoi acestea le-am adaugat peste compozitia obtinuta mai sus si le-am amestecat usor ptr a nu se lasa albusurile.

Am turnat aceasta compozitie intr-o tava rotunda mai mare unsa si tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor ptr coacere,se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit am taiat blatul in 2 (deci am format 3 parti) le-am insiropat cu zeama de la compot,am pus ciresele  si intre ele am pus din frisca batuta cu zaharul si praful de vanilie.

Pe deasupra am ornat cu frisca,am presarat ciocolata rasa si am pus cateva cirese din compot.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foret Noire" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra