Tort cu ciocolata si afine

de Lavinia in Torturi, 17 Aug 2014 | 3497 vizualizari

 

Tot de la Gaby ,cred ca tot ce face Gaby o sa fac si eu de acum inainte :)))))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

Mousse de ciocolata alba

  • 100 g ciocolata alba Milka
  • 200 ml frisca lichida +60 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata neagra tocata marunt
  • 5 g gelatina+3 linguri apa rece

Mousse de afine:

  • 150 g afine
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina +3 linguri apa rece

Mousse de ciocolata:

  • 125 g ciocolata neagra
  • 30 ml apa fiarta
  • 1 ou
  • 2-3 linguri coniac
  • 180 ml frisca lichida
  • 2 linguri de zahar
  • 5 g gelatina+3 linguri de apa

Decor:

  • ciocolata topita
  • 100 g afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si afine:

Blat :


Am batut albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana s-au intarit.


Am adaugat galbenusurile ,zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.


Am tapetat o tava in forma de inima (25 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 15 minute .(testul scobitorii)


Am lasat blatul la racit si intre timp am pregatit cremele.


Mousse de ciocolata alba:


Am topit ciocolata alba cu cei 60 ml frisca lichida apoi am lasat-o la racit.


Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute ,am topit-o (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste ciocolata.


Frisca am mixat-o pana s-a intarit.


Am adaugat 2 linguri din frisca peste ciocolata si am amestecat usor.


Am combinat apoi restul de frisca cu ciocolata topita.


Am adaugat ciocolata tocata si am amestecat usor.



Am tapetat o tava in forma de inima cu folie.


Am pus crema de ciocolata alba si am nivelat.


Am dat crema la congelator pana am preparat mousse-ul de afine.



Am pus afinele pe foc impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si 3 linguri de apa pana s-au inmuiat.(8-10 minute)


Am pasat afinele apoi le-am trecut prin sita .


Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute ,am topit-o si am adaugat-o piureului de afine.


Frisca am mixat-o pana s-a intarit apoi am adaugat piureul de afine racit si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.


Am intins mousse-ul de afine peste mousse-ul de ciocolata alba si l-am dat din nou la congelator .


Mousse de ciocolata:


Am topit ciocolata pe baie de aburi .


Am adaugat apa fiarta si am amestecat energic pana am obtinut o crema fina.


Am adaugat galbenusul,coniacul apoi am lasat ciocolata la racit.


Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute ,am topit-o si am adaugat-o peste ciocolata.


Albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana au devenit spuma.


Am adaugat treptat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.


Separat am mixat frisca pana s-a intarit.


Am adaugat peste ciocolata albusurile spuma si frisca amestecand usor cu un tel.


Am pus mousse-ul de ciocolata peste mousse-ul de afine si am nivelat.


Am acoperit tortul cu blat si folie.


Am dat tortul la congelator pentru 1 ora sau peste noapte in frigider.


Am rasturnat tortul pe un platou si am indepartat folia apoi l-am decorat cu ciocolata topita si afine.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Criss 1

19.08.2014, 06:39

Lavinia 1

19.08.2014, 11:39

Xandrinne 1

02.09.2014, 20:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema diplomat si mascarpone