Tort Krem a la krem

de Laly in Torturi, 3 Noi 2010 | 9748 vizualizari

 

Pentru ca am ajuns si eu la reteta cu nr 100,va poftesc la o feliuta de tort.Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc lui Miha.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Crem Ole cu gust de ciocolata
  • Crema 1:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Crem Ole cu gust de vanilie
  • Crema 2:
  • 250 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Crem Ole cu gust de ciocolata
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca
  • 50 gr unt
  • 50 gr coniac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krem a la krem:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine albusurile cu zaharul,pana ajung la consistenta bezelei.Adaugam pe rand galbenusurile,mixand bine dupa fiecare. Cand s-au incorporat bine toate galbenusurile adaugam plicul Crem Ole cu gust de ciocolata.Amestecam bine pana se incorporeaza.


Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt.Se toarna aluatul si se introduuce la cuptor la foc mic.Se poate incerca cu o scobitoare daca blatul este copt.Cand este gata se lasa la racit in forma.


Crema 1:


Se pun intr-un bol laptele,frisca si praful de vanilie.Se mixeaza pana cand crema se intareste foarte bine.


Se scoate blatul din forma.Se tapeteaza cu folie de plastic peretii formei.Se pune din nou blatul si adauga crema de vanilie.Se da la frigider 30 de minute.


Crema 2:


Se procedeaza la fel ca la prima crema.Se scoate tortul din frigider si se adauga crema cu gust de ciocolata.Se introduce din nou la frigider pentru cateva ore.


Glazura:


Punem frisca pe foc,adaugand pe rand ciocolata,untul si coniacul.Mestecam bine pentru ca ciocolata sa se topeasca bine.Lasam la racit,pana ajunge la temperatura camerei.


Se scoate tortul din forma si se toarna glazura.Se intinde uniform,apoi se da la rece pana se intareste glazura.


Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Laly 1

04.12.2010, 01:37

Ela sa-mi trimiti si mie o feliuta

ela 1

04.12.2010, 01:40

prima felie este a ta

elena1988 1

24.02.2011, 09:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru"MAMA"