Pui in sos si galuste cu cascaval

de Doinavar in Pui, 20 Feb 2013 | 19916 vizualizari

 

De ce sa facem numai galuste cu prune, ca desert? Putem prepara asemanator niste galuste minunate, umplute cu cascaval, branza, ou fiert, carne, legume si verdeturi, ca garnitura. Unde mai pui ca la asemenea galuste, cu cartofi si faina, nu mai trebuie sa mancati deloc paine! Painea ingrasa.

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de de pui (600 g) sau pulpe, piept, aripioare, etc. merge si cu tacam
  • 1 ceapa
  • 300 ml bulion
  • 2-3 linguri ketchup
  • 4 linguri de ulei
  • 3-4 cartofi albi (500 g)
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura de pesmet
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • 1-2 peperoni
  • 2-3 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel, telina
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • 1 lingurita zahar
  • oregano, maghiran, piper, dafin, cimbru, sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos si galuste cu cascaval:

Taiati carnea de pui in bucati mai mari si puneti-o la prajit impreuna cu ceapa tocata, in ulei, la foc mic. Condimentati cu baza pentru mancaruri, iar dupa ce carnea a devenit albicioasa pe toate partile, adaugati ketchup, 100 ml apa si bulionul si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, 25-30 minute.


Intre timp, spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja, 20 de minute, la foc mic. Dupa ce se racoresc cateva minute, curatati-i de coaja, dati-i pe razatoarea mare, adaugati oul, faina (pastrati o lingurita pentru ingrosat sosul), pesmetul, sare, piper dupa gust si amestecati pana obtineti un aluat omogen.


Formati un sul mai grosut si taiati-l in felii de ~2 cm grosime. Impachetati in fiecare bucata de aluat de cartofi cate un cubulet de cascaval, eventual si cate o bucatica de peperoni si dati-le o forma rotunda galustelor. Puneti-le fiert, pe masura ce le-ati format, in apa clocotita cu putina sare. Se fierb aproximativ 15 minute, la foc foarte mic, pana se ridica deasupra.


Ingrosati sosul cu faina ramasa desfacuta in putina apa, adaugati zaharul, usturoiul taiat feliute si condimente dupa gust, iar dupa 4-5 minute scoateti galustele din apa in care au fiert si puneti-le in sos, langa carne. Eu am pus sa fiarba in sos si cateva feliute de peperoni, pentru ca imi place sosul putin picant.


Puneti pe farfurii cate o bucata de carne, cateva galuste, presarati cimbru si oregano, adaugati sos si decorati cu verdeata. Pofta buna. Sa nu uitati! Se mananca fara paine!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos si galuste cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Irina 1

20.02.2013, 16:25

Buna idee!

MotanLaOale 1

20.02.2013, 17:59

Ina 1

20.02.2013, 20:16

galustele-mi fac cu ochiul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui Shanghai