Supa de dovleac cu legume, in dovleac

de Doinavar in Supe, 17 Feb 2013 | 1766 vizualizari

 

O minunatie de supa, cu un gust rafinat, special, care poate fi servita in castronele simpatice …

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac de 2 kg (un dovlecel care s-a copt bine)
  • 1 pastarnac
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 50 g telina
  • 2 buchetele de conopida
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
  • unt cat o nuca
  • 50 g smantana (iaurt)
  • 1 cub/lingurita concentrat de legume
  • 10 ml ulei
  • 2 lingurite zahar
  • 1 felie de sfecla rosie
  • sare, piper, paprika
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac cu legume, in dovleac:

Taiati dovleacul in cateva felii mai grosute (pastrati capatul rotund pentru a face din el un castronel) si curatati-le de coaja. Scobiti toate feliile de partea cu seminte, apoi tocati-le cubulete (ca si crutoanele).

Curatati restul legumelor si puneti-le la fiert in 3 litri de apa rece, cu putina sare, impreuna cu jumatate din cubuletele de dovleac. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac, aproximativ 30 minute, apoi adaugati uleiul, concentratul, zaharul, lasati sa se racoreasca si mixati.
Intre timp, caliti restul crutoanelor de dovleac in unt, adaugati un pahar de apa si lasati-le la calit pana se inmoaie, apoi condimentati-le.

Pregatiti dressing-ul din galbenus si smantana, turnati-l in supa si amestecati pana se omogenizeaza. Puneti supa in supiera, adaugati cubuletele calite, presarati cu putina paprika si verdeata tocata, dregeti gustul de sare si piper.

Din capatul rotund al dovleacului faceti un castronel simpatic, scobiti miezul pana lasati un perete de 1 cm grosime, decupati marginea cu un cutitas dupa inspiratia dumneavoastra apoi frecati marginea cu o felie de sfecla rosie.

In castronel puneti supa si crutoanele, apoi decorati cu smantana, paprika si frunze de patrunjel.

 

TIPS-URI

1

O puteti servi si in farfurii, este la fel de delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu legume, in dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

gaby_gabytza 1

17.02.2013, 16:07

plaaace

Rocsi 1

17.02.2013, 19:24

MotanLaOale 1

17.02.2013, 19:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!