Gaina la cuptor cu vin si bere

de Doinavar in Pui, 19 Feb 2013 | 5016 vizualizari

 

Nu numai curcanul e bun la cuptor, nici cu gaina nu mi-e rusine. Daca stii s-o prepari, este delicioasa, frageda, aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina, rasa grea (3-4 kg)
  • 1 pahar (175 ml) vin rosu
  • 200 ml bere blonda
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel/pastarnac
  • 2 cepe
  • 1 felie 100 g telina
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 mar mare
  • 3 foi de dafin
  • 50 g unt/margarina
  • 3-4 linguri ketchup
  • 1/2 ardei gras rosu
  • ienibahar, cimbru, maghiran, coriandru, sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina la cuptor cu vin si bere:

Puneti la fiert gaina intreaga in apa rece cu putina sare, cat sa o acopere cu ~5 cm, impreuna cu cepele, un morcov si patrunjelul/pastarnacul. Se lasa sa fiarba, la foc mic cu capac, ~1 ora. Luati spuma din cand in cand. Dupa ce s-a fiert, adunati cu grija grasimea de deasupra supei, pentru ca o veti folosi la fript gaina.


Puneti gaina intr-o tava de cuptor mai inaltuta, introduceti in ea bucata de unt/margarina si marul intreg. Condimentati-o bine, dupa gust, puneti peste ea ketchup, adaugati in tava un morcov taiat felii sau bastonase, telina taiata baghete, foile de dafin, 500 ml din supa in care a fiert gaina, vinul, berea, usturoiul feliat, apoi stropiti totul cu toata grasimea pe care ati adunat-o de pe supa.


Decorati cu fasiute de ardei rosu, apoi infasurati in jurul tavii folie de aluminiu, pe care o inchideti bine deasupra, fara sa atinga gaina. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu (~200 grade Celsius), pentru o ora si jumatate.


Indepartati folia, gustati zeama din tava si, daca mai trebuie, adaugati condimente, sare, apoi introduceti din nou tava in cuptor, de data aceasta la foc mic (~130-150 grade Celsius) pentru inca ~o ora si 30 de minute. Stropiti de cateva ori friptura cu sosul din tava. Cand carnea este foarte moale, friptura este gata. Scoateti gaina fripta pe un platou, infasurati capetele copanelor cu staniol, adaugati langa ea legumele din tava si sos. Puteti aduga pe platou si alte garnituri. Eu am pus cartofi natur gratinati.


A fost atat de moale si gustoasa incat copiii mei veniti in vizita au mancat-o fara sa apuce sa scoata vreun cuvant. Am pus pe masa si un bol cu muraturi asortate, iar la sfarsit o bere rece. Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina la cuptor cu vin si bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Rocsi 1

19.02.2013, 20:09

Daaaa bunatate!!

Bya Ralu 1

19.02.2013, 20:19

)bun

MotanLaOale 1

19.02.2013, 22:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nuggets de Pui