Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
La noi la Timisoara sunt si unguri, nemti, sarbi, bulgari … Asa ca am preluat de la toti cate ceva si a iesit un super-gulas mama-mama! Sa vi-l arat si voua.
Curatati si taiati cepele nu prea marunt, curatati si feliati morcovul, apoi puneti totul la calit in unt. Dupa 5 minute (mai amestecati intre timp sa nu se arda) adaugati carnea taiata bucati potrivite, lasati pana devine albicioasa si adaugati ardeiul tocat si usturoiul curatat si taiat feliute subtiri.
Dupa 4-5 minute este timpul sa adaugati bulion, ketchup si 1 litru de apa clocotita si lasati totul sa fiarba la foc mic, cu capac, aproximativ o ora.
Presarati in mancare plicul cu condimente. Daca nu aveti, inlocuiti cu toate celelalte condimente si nu uitati putina boia iute si foile de dafin. Lasati sa mai fiarba ~20 minute. Intre timp curatati cartofii si puneti-i la fiert, taiati bucati mari, intr-un litru de apa cu putina sare. Lasati-i sa fiarba 15 minute, strecurati zeama si puneti-i in gulas.
Lasati sa mai fiarba impreuna inca 10-15 minute, la foc mic, si dregeti gustul de sare, piper, iute, etc.
A fost foarte bun si satios. V-am pastrat si voua o portie. Pofta buna.
1
Am facut gulasul doar cu cartofi, nu si cu galuste de faina. Daca il fac cu galuste de faina, nu mai pun cartofi.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult