Pasta asciutta (paste cu carne si branza la cuptor)

de Doinavar in Paste, 19 Feb 2013 | 2819 vizualizari

 

Este o reteta pe care am invatat-o mai demult de la un italian. Venea pe la noi in vizita si ne-a preparat o mancare interesanta, careia ii spunea pasta asciutta. Bineinteles ca apoi am perfectionat-o si a iesit asa cum ne place noua. Sper sa fie si pe gustul vostru.

 

INGREDIENTE

  • 650-700 g faina
  • 3 oua
  • 400 g carne tocata
  • 500 g rosii sau 350 ml bulion
  • 2 linguri de ketchup
  • 100 g telemea
  • 2 cepe
  • o lingurita/cub baza pentru mancaruri
  • cateva fire de patrunjel
  • 4-5 linguri de ulei sau unt cat o nuca
  • sare, piper, maghiran, oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta asciutta (paste cu carne si branza la cuptor):

Cerneti faina intr-un bol, faceti o gropita in mijloc si adaugati ouale si un praf de sare. Puneti apa folosind coaja de la o jumatate de ou, de trei ori si incepeti sa incorporati faina pana obtineti un aluat vartos care se dezlipeste de pe maini. Faina ramasa o pastrati pentru presarat pe masa cand intindeti foile. Formati din aluat 3-4 bile, apoi incepeti sa intindeti pe rand foile.


Foaia sa nu fie prea subtire, sa aiba cam 1 mm grosime. Taiati-o cand este infasurata pe facalet ca sa obtineti niste fasii mai late, suprapuse. Taiati fasiile putin oblic, la distanta de 12-15 mm, obtinand astfel niste paste mai late, pe care le puneti la fiert in apa clocotita cu putina sare, la foc mic, 10-12 minute.


Dupa ce au fiert se scurg si se spala cu apa rece. In timp ce fierb pastele, caliti cepele tocate marunt in ulei (unt), impreuna cu baza pentru mancaruri, carne tocata, ketchup, sare si piper, condimente, 7-8 minute.


Puneti intr-un vas de sticla termorezistenta (puteti folosi vas de tuci, cratita) un strat de paste, deasupra puneti toata umplutura de carne, verdeata tocata, apoi restul de paste, peste care adaugati bulionul sau rosiile oparite si trecute prin sita. Dati vasul la cuptor, acoperit, 30 de minute, apoi adaugati deasupra branza rasa si mai lasati 15 minute la foc mic.


Decorati cu frunze de patrunjel. Se poate servi si cu peperoni proaspeti sau acri. Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta asciutta (paste cu carne si branza la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

19.02.2013, 20:06

Super bune

Bya Ralu 1

19.02.2013, 20:20

bun

MotanLaOale 1

19.02.2013, 22:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste semi-carbonara la cuptor