Coltunasii Bunicii

de Ksenya in Paste, 3 Iun 2014 | 1923 vizualizari

 

Reteta o stiu de cand eram mica,o facea bunica cand imi petreceam vacantele la ea,zilele trecute mi-am amintit de ea,si am facut-o rapid ca sa o pot prezinta si voua.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde sau apa
  • varf cutit sare
  • umplutura:
  • 500 grame branza vaci
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • sosul:
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • cateva fire marar (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasii Bunicii:

Se framanta aluatul din toate ingridientele si se lasa la frigider o jumatate de ora.


Se pregateste umplutura .


Aluatul se intinde pe o planseta si se decupeaza cu o cana cu marginile mai ascutite,se pune in mijloc branza si se lipesc marginile, ca in poza , se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare ,cand se ridica la suprafata, ii scoatem cu o spumiera si ii trecem sub jet de apa rece,ii rasturnam intrun castron si ii scaldam in sosul de smantana fierbinte ,care se prepara astfel,punem cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie ,cand s-a incalzit uleiul,adaugam smanatana si sarea la sfarsit mararul. Se servesc calzi.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasii Bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

04.06.2014, 09:06

Rocsi 1

04.06.2014, 18:50

Arata bine

masha 1

16.06.2014, 16:28

deja le simt gustul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza