Pastrav la tava cu legume

de Doinavar in Pastrav, 17 Feb 2013 | 8899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 pastravi
  • 2 rosii, 50 g telina, 50 g dovlecel
  • cateva frunze de spanac, loboda sau stevie
  • cateva frunze de patrunjel sau telina
  • 1 morcov, 1 ceapa
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2-3 felii de lamaie
  • 100 ml vin alb (apa cu 2 linguri de otet si o lingurita de zahar)
  • 50 ml ulei
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, curry, piper, paprika
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la tava cu legume:

Se curata pestele de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, concentrat, condimente pentru peste.

Intr-o tava lunga se pun pestii pe un pat de frunze. In interiorul pestilor introduceti bucati de ceapa, morcov, telina. Inveliti pestii cu felii de rosii si dovlecel. Adaugati in tava restul legumelor taiate bucati mari si 4-5 catei de usturoi necuratat, zdrobit cu latul cutitului. Condimentati si legumele, adaugati 300 ml apa cat sa ajunga la 3/4 din inaltimea pestilor, adaugati uleiul si acoperiti tava cu folie de aluminiu (staniol). Dati la cuptor la foc mediu 30-40 minute.


Scoateti tava, descoperiti-o, adaugati vinul (apa cu otet si zahar), adaugati daca mai este nevoie sare, piper, frunzele de telina sau de patrunjel. Dati la cuptor descoperit inca 30 minute si este gata.


Asezati pestii pe platou, trageti de pe ei feliile de rosii si dovlecei si decorati-i cu feliute de usturoi si de lamaie. Asezati pe platou legume si turnati sos din tava. Decorati cu cateva frunze verzi (patrunjel, telina, spanac, etc.).


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la tava cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

simona72 1

17.02.2013, 15:58

Imi place pastravul

gaby_gabytza 1

17.02.2013, 16:09

bun bun

MotanLaOale 1

17.02.2013, 19:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor