Rulada de curcan cu oua (“cas de carne”)

de Doinavar in Curcan, 18 Feb 2013 | 2170 vizualizari

 

Usor de facut, gustoasa de numa’ si arata super. Am gatit-o la cuptorul cu halogen, dar se poate gati pe gratar sau la cuptorul aragazului.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan (de lucru)
  • 1 ou crud
  • 3 oua fierte tari
  • 8 catei de usturoi
  • 1 lingura ketchup sau 1/2 ardei rosu
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri (Mirodenia – Fuchs)
  • sare, piper, cimbru, oregano dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu oua (“cas de carne”):

Curatati usturoiul si taiati carnea de curcan bucati nu prea mari, apoi puneti totul in blender. Adaugati ketchup, 1 lingura ulei de masline si mixati 8-10 secunde.


Mie nu mi-a incaput toata carnea deodata si am mixat de doua ori, depinde de blender. Rasturnati totul intr-un castron, adaugati oul crud, pesmet si condimentati. Omogenizati compozitia, apoi intindeti-o intr-un strat de ~15 mm pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline.


Dati-i o forma dreptunghiulara si asezati in mijloc ouale fierte tari (curatate de coaja, bineinteles. ). Infasurati rulada in folie, inchizand bine capetele si puneti-o pe gratarul cuptorului pe care il setati la 25 minute si 180 grade Celsius.


Scoateti rulada, lasati-o sa se racoreasca, desfaceti folia, apoi taiati-o cu un cutit foarte ascutit in felii nu prea subtiri.


Se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal, cu diferite garnituri. Eu am servit-o cu orez, legume sotate si muraturi. Pofta buna.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu oua (“cas de carne”)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

18.02.2013, 22:54

ce bun

Criss 1

19.02.2013, 05:58

Ce faina si buna e!

Copiosus 1

19.02.2013, 10:28

yammy arata grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de curcan