Irina

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 13.12.2008

RETETE291
PRIETENI283
Retete / Mancaruri cu carne

Muschi de vita la gratar

In Vita la 3 Feb 2010

Se taie muschiuletul felii, se condimenteaza si se pune pe gratarul incins. Se lasa pana se patrunde usor. Intre timp se desprind buchetelele de brocolli si se pun la inabusit in putin unt, iar rondelele de cartofi la prajit. Eu folosesc ulei de masline.

Vitel sote cu vin alb

In Vita la 24 Ian 2010

Rasolul se taie in felii groase de 1 cm, se condimenteaza, se ung feliile bine cu ulei de masline si se lasa cateva ore la rece. Se topeste untul intr-o tigaie(sau ulei pentru cei ce tin diete) si se pun feliile de vitel la incins. Se intorc cu grija pe ambele parti, se adauga rosiile taiate...

Muschiulet de porc cu sos de mere

In Porc la 24 Ian 2010

Muschiuletul se spala bine si se curata de pielita, se cresteaza din loc in loc si se asaza intr-un vas termorezistent. Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare, dupa care se adauga peste carne impreuna cu sucul de rosii, apa, sare si piper. Se acopera vasul cu un capac si se pune in...

Curcan cu mere la cuptor

In Curcan la 20 Ian 2010

Se spala si se curata bine pulpele, se asaza intr-o tava impreuna cu merele. Se condimenteaza, se stropesc cu ulei si coniac si se adauga putina apa. Eu le-am pus intr-o punga pentru ca iese carnea mai frageda. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa cam o ora si...

Jamboree de pui

In Pui la 21 Noi 2009

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun bucatile de pui si se rumenesc la foc mare  amestecand continuu. Apoi se micsoreaza focul si se adauga ceapa tocata, ciupercile, foaia de dafin, tarhonul si cimbrul. Reteta originala era si cu coaja de lamaie rasa. Se lasa la foc potrivit pana se...

Pulpe de curcan la cuptor cu sos de portocale

In Curcan la 17 Noi 2009

Dupa cum ziceam, am scos pulpele inferioare, le-am asezat intr-o tava, le-am condimentat, am turnat zeama de portocala si vinul. Am acoperit tava si am dat-o la cuptor vreme de vreo ora si jumatate. A iesit o nebunie. Am garnisit friptura cu piure de cartofi, preferatul copiilor si cu o salata...

Pui la punga cu legume

In Pui la 23 Sep 2009

Se pune pieptul de pui in punga si se condimenteaza, dupa care se adauga berea. Am auzit undeva ca fragezeste carnea. Se inchide punga si se asaza intr-un vas la cuptor(incalzit in prealabil). Legumele se taie rondele si se aranjeaza frumos intr-un vas termorezistent, se condimenteaza, se...

Musaca de cartofi

In Porc la 29 Apr 2009

Sa-i dam drumul: Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata de coaja si se feliaza. Am intalnit si retete in care cartofii cruzi se feliaza si se prajesc in tigaie. Eu ii prefer fierti. Musacaua se mai poate face si cu vinete sau paste. Carnea se caleste in...

Muschi de purcel la cuptor

In Porc la 29 Apr 2009

Se cresteaza muschiul, se asaza frumos intr-o tava, se adauga marinata si se lasa cateva ore la fragezit. Se poate pune direct in cuptor daca timpul va preseaza, am incercat si asa, dar e mult mai gustoasa daca a stat macar o vreme la marinat. Iata rezultatul final!

Muschiulet de porc cu garnitura de orez

In Porc la 29 Apr 2009

Am crestat muschiuletul, l-am aranjat intr-un vas de yena, am pus si cateva felii de rosii de decor, condimente, putin ulei, apa si la cuptor cu el! Cam 50 min. Intr-o tigaie se inabusa ceapa in ulei, se adauga si orezul, putina sare si dupa un timp si o ceasca de apa. Eu pun apa...

Rata cu portocale

In Rata la 28 Apr 2009

Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga pulpele, se condimenteaza si se lasa la rumenit. Se adauga vinul si coniacul si se lasa pe foc cam 40-50 min sa se patrunda bine. Eu am mai adaugat si zeama de la o jumatate de portocala. Intr-o alta tigaie se caramelizeaza portocalele astfel: untul...

Piept de curcan cu sos de mere

In Curcan la 28 Apr 2009

Hai sa-i dam drumul! Incingem cuptorul, punem pieptul intr-o tava si ingredientele mai sus enumerate, acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam curcanul sa bolboroseasca o vreme in legea lui. Cand e aproape gata inlaturam folia pentru a se rumeni nitel. Ca sa nu pierdem vremea incepem sa...

Muschi de vita cu ciuperci

In Vita la 28 Apr 2009

Se spala carnea, se usuca bine si se condimenteaza cu sare, piper si se unge cu ulei de masline . Se acopera cu folie si se lasa la frigider pentru a se fragezi cam 1 ora. Se incalzeste o tigaie in care sa incapa feliile de carne fara sa se atinga. Se pun feliile de muschi in tigaie doar cu...

Parjoale moldovenesti

In Porc la 28 Apr 2009

Cartoful taiat cubulete si morcovul se pun la fiert. Cand sunt gata se lasa putin la racit si se paseaza. Ceapa se taie marunt, apoi se amesteca cu carnea, oul, verdeata si legumele pasate. Se condimenteaza cu sare si piper. Cu mainile umezite se formeaza parjoalele, cam cat o palma, urmand a...

Miel la cuptor

In Oaie la 28 Apr 2009

De obicei pun carnea la marinat, dar de data asta nu am avut timp. Si atunci am gasit reteta salvatoare chiar la noi printre retetele video. Evident adaptata. Am curatat carnea de pielite, grasime, am spalat-o si am pus-o in tava cuptorului. Am condimentat-o cu sare, piper si am uns-o cu...

Terina de ficat cu sos de afine

In Ficat la 17 Mar 2009

Se taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si cimbrul, rozmarinul si dafinul (eu le prefer proaspete) si se lasa la foc pana se patrund bine ficateii. Se lasa la racit, se scot firele de cimbru, etc si se pune...

Sarmale ca acasa

In Porc la 16 Mar 2009

O asemenea bunatate merita o premiera. Asa ca .... doamnelor si domnilooor ... pentru prima oara in onlineul culinar romanesc, o reteta este ilustrata 3D  . Deci: SARMALE 3D!! 1. Se taie ceapa marunt si se caleste in unt intr-o tigaie, se adauga si orezul si se lasa citeva minute la...

Pui cu menta

In Pui la 16 Mar 2009

Se asaza pieptul de pui intr-un vas, se presara deasupra menta tocata, sare, piper, zeama de portocala si vinul. Se da la cuptor cam o ora, la foc potrivit si... gata! Se taie pieptul felii, se aranjeaza pe un pat de salata verde si se garniseste cu cartofi copti. Pofta buna!

Afisate 61 - 78 din 78 retete    

Postari recente

publicat la 04.04.2016

Pui umplut cu spanac si feta

publicat la 15.03.2016

Supa de rosii cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Azi eşti optimistă, veselă şi accepţi lucrurile aşa cum vin

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]