Piept de curcan cu sos de mere

de Irina in Curcan, 28 Apr 2009 | 13754 vizualizari

 

E o reteta speciala, cu care iti poti impresiona musafirii si in acelasi timp e foarte simplu de realizat.

 

INGREDIENTE

  • un piept de curcan
  • un varf de cutit de salvie
  • putin rozmarin
  • un praf de nucsoara
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline
  • zeama de la o portocala
  • Ingrediente pentru sosul de mere:
  • un cubulet de unt
  • zeama de la o portocala
  • 50 g zahar
  • un baton scortisoara
  • un varf cutit nucsoara
  • 2-3 mere (de preferinta golden pentru ca sunt mai dulci)curatate de coaja si taiate cubulete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de mere:

Hai sa-i dam drumul! Incingem cuptorul, punem pieptul intr-o tava si ingredientele mai sus enumerate, acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam curcanul sa bolboroseasca o vreme in legea lui. Cand e aproape gata inlaturam folia pentru a se rumeni nitel.

Ca sa nu pierdem vremea incepem sa preparam sosul: topim untul intr-o tigaie, adaugam zeama de portocala, zaharul, scortisoara, nucsoara. Amestecam si incorporam merele, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic vreo 25 min. pana obtinem un sos gros, dulce,delicios.

Cand sunt gata si curcanul si sosul pregatim un platou cu cateva felii de curcan, putin sos de mere alaturi si decoram dupa bunul nostru plac .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

ieri la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

ieri la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

ieri la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

Desert amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

mirela0911

3438 puncte

Rocsi

2799 puncte

oanapl

2763 puncte

Constelatialeu

2762 puncte

 Adi

1600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in dovleac