Irina

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 13.12.2008

RETETE291
PRIETENI274
Retete / Aperitive / Garnituri

Strudele cu cascaval si sunca de curcan

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2016

Nu am prea multe de spus, intrucat reteta e foarte simpla. Taiati foaia de aluat in patrate sau dreptunghiuri, dupa cum va doreste inima.  Crestati fiecare foaie de la jumatate spre margine (doar o portiune de cativa cm). Pe cealalta jumatate asezati sunca de curcan taiata si...

Cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2015

Am fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite.  Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare mai mult la prima vedere, dar tineti cont ca vom adauga si cartofii in acelasi ulei. Cand au...

Placinta cu urda si spanac

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2015

Am pregatit intai foile de placinta:am asezat in tava o foaie de placinta, am uns-o cu ulei si tot asa am procedat, pana am pus cinci foi. Am pregatit compozitia pentru placinta: am amestecat urda cu sare, oua si lapte. Spanacul l-am calit cu ceapa tocata intr-un vas, am condimentat cu sare si...

Melci cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2015

Am folosit aluat pentru foietaj congelat, drept care, intai am lasat foaia sa se dezghete. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente: am dat cascavalul pe razatoare, am spalat rosia si am taiat-o cubulete, am pregatit alaturi busuiocul, sunca si galbenusul de ou. Am intins foaia de aluat...

Biscuiti cu cascaval si chimen

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2015

Intr-un bol am pus faina, peste care am adaugat celelalte ingrediente: bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, unt, 100 g casacaval ras, 1 ou intreg si galbenusul celuilalt (albusul l-am pastrat pt a unge biscuitii la final), smantana, iar la final sarea si chimenul.  Am mixat...

Rulada de pui cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2015

Am aranjat feliile de piept de pui una langa alta, suprapunand cam de 2 cm, pentru a obtine o foaie de rulada. Am tocat ceapa verde si am pus-o in tigaie in putin ulei incins, am amestecat de cateva ori, dupa care am adaugat ouale batute.  Omleta obtinuta am pus-o peste carnea de pui....

Budinca cu sunca si legume

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2014

Legumele se curata de coaja, urmand a fi taiate, asa cum va place. Eu am taiat cartofii cubulete, dovlecelul rondele, iar ceapa, gogosarul si mararul le-am tocat marunt. Am pregatit un vas de yena pe care l-am uns cu unt. Am pus legumele, sunca taiata si o parte din cascavalul ras.  Am...

Quiche cu pui si legume

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2014

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor: Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura. Am taiat cubulete pieptul de pui, ceapa, ardeiul si...

Zacusca de legume

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2014

Cea mai migaloasa parte la prepararea zacuscai e coptul, se stie, in rest se face foarte usor. Deci, am copt pentru inceput toate legumele, mai putin ceapa, dupa care le-am curatat de pielite si de seminte. Vinetele le-am lasat la scurs. Intr-o cratita am pus ulei la incins ( nu foarte...

Bucheuri cu branza pufoasa si somon fume

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2014

Am amestecat branza, pentru a putea umple mai usor bucheurile. Am pus-o intr-un posh, am ales un dui, dupa care, am umplut bucheurile, pe rand.  Puteti umple cam 8-10 bucheuri dintr-o cutie de branza de 140 grame. Am decorat cu marar si mici felii de lime, care imbogatesc gustul...

Hamburger facut in casa

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2014

Am pregatit compozitia pentru hamburger: carnea tocata am amestecat-o cu legumele tocate marunt, inclusiv verdeata plus ouale. Am condimentat amestecul cu sare si piper, dupa care am format chiftelele.  Am pus chiftelele la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana s-au rumenit....

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2014

Am spalat toate legumele. Am curatat ciupercile de pielita si le-am taiat felii subtiri. Dovlecelul l-am curatat si taiat cubulete. Ceapa, usturoiul, loboda si mararul le-am tocat marunt, Cascavalul l-am dat pe razatoare. Am pus legumele impreuna cu cascavalul, verdeturile si ouale...

Placinte cu varza

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2014

Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut. Intre timp am tocat varza, am calit-o in 2 linguri de ulei si am condimentat-o cu sare si piper. Pentru un gust usor picant am adaugat un praf de chili. Am impartit aluatul in 5. Pe blatul de lucru am presarat...

Cosulete cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2014

Dupa ce foaia s-a dezghetat, am decupat rondele cu un pahar cu gura destul de mare. Mi-a dat prin gand sa folosesc si forme de tarte si forme de briose, asa ca, pana la urma, am pregatit trei tarte si doua cosulete umplute. Am uns fiecare tarta si cosulet cu ou, dupa care le-am umplut cu...

Piure de mazare cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2013

Am pus cartofii si mazarea la fiert separat, pentru ca mazarea fierbe mai repede.  Am pus apa in vas, am adaugat cartofii, am acoperit cu capacul si am lasat vasul la incins pana acul indicator a ajuns in zona verde a butonului. Am oprit focul iar cartofii au fiert sub capac. La fel am...

Tarta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2013

Am spalat si curatat de pielita ciupercile, le-am scos coditele, dupa care le-am feliat. Ceapa am taiat-o pestisor. Ouale le-am batut si amestecat cu smantana. Am aranjat foaia de tarta intr-o tava unsa cu putin unt. Intr-o tigaie am pus ulei la incins, am adaugat ceapa si dupa ce s-a...

Aperitiv "Taci si inghite"

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2013

Am dat casul pe razatoarea mare, l-am presarat cu sare si l-am framantat nitel. Am pus mamaliga la fiert, iar la final am amestecat-o cu putin unt. Carnaciorul l-am taiat felii si l-am pus intr-o tigaie incinsa, fara ulei, pana s-a rumenit frumos  pe toate partile. Am folosit o...

Chipsuri de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2013

Am spalat cartofii, i-am curatat si i-am taiat rondele cu ajutorul robotului.  Intr-o tigaie am pus ulei la incins la foc mare, am pus rondelele de cartofi in baia de ulei si le-am lasat la prajit. Fiind feliile subtiri, au fost gata imediat.  Pe o farfurie am asezat intai un...

Oua jumari

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2013

Spalati ceapa si mararul si tocati-le. Puneti uleiul in tigaia incinsa, adaugati ceapa si mararul si caliti-le putin. Puneti ouale intr-un bol, adaugati branza si amestecati. Eu am avut branza facuta de noi in casa.  Turnati ouale si branza in tigaie si amestecati.  Aranjati...

Broccoli si conopida cu sos de smantana si suc de morcovi

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2013

Se spala si se curata legumele. Broccoli si conopida se desfac in buchetele, iar morcovii se storc, pentru a obtine suc de morcovi. Intr-o cratita mica se fierbe sucul de morcovi la foc mare, timp de 8 minute, pana se reduce la jumatate. Se amesteca apoi cu smantana. Eu am adaugat si doua...

Icre de stiuca

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2011

Punem icrele intr-un vas, le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam usor, usor. Adaugam treptat uleiul si spre final apa minerala pentru a iesi mai pufoase.  La final adaugam ceapa tocata si amestecam usor. Le putem servi pe o felie de paine prajita si cu o feliuta de lamaie....

Portofele cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2011

Foietajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Intre timp taiem sunca in cubulete iar mozzarella o dam pe razatoare. Taiem dreptunghiuri sau patrate din foietaj si pe o jumatate punem sunca si mozzarella. Impaturim, apasam usor marginile si presaram si pe deasupra putina mozzarella....

Sufleu de spanac

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2010

Am topit untul intr-o tigaie, am adaugat spanacul, am condimentat cu sare, piper si nucsoara si l-am lasat la inabusit. Apoi am adaugat smantana, parmezanul si am lasat  putin la racit spanacul. In continuare am incorporat galbenusurile, albusurile batute spuma le-am amestecat usor in...

Pate de ficat de pui

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2009

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata marunt si se lasa pana se inmoaie. Se adauga ficateii, mararul, condimentele si in final sucul de mar. Cand ficateii s-au patruns bine se iau de pe foc si se lasa la racit. Se mixeaza apoi pentru a obtine un amestec foarte fin. Se serveste cu...

Legume de vara la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2009

Am pus toate legumele la copt, inclusiv ceapa si usturoiul. Pe masura ce s-au copt le-am curatat de pielite si samburi, apoi le-am taiat fasii. Rosiile le-am taiat in doua, ceapa rondele si usturoiul l-am strivit cu tot cu foi. Am aranjat legumele intr-o tava in straturi, le-am condimentat, le-am...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2009

Ciupercile se spala, li se rup coditele si se curata de pielita. Coditele si doua ciupercute se toaca marunt si se inabusa in unt intr-o tigaie, impreuna cu usturoiul. Se adauga sare si piper dupa gust si putin marar tocat. Se umplu ciupercutele cu compozitia rezultata, se adauga si cate o...

Conopida la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2009

Se desface conopida in buchetele si se pune la fiert cu un praf de sare. Mie imi place sa ramana crocanta. Se tapeteaza un vas cu unt si pesmet, se pune un strat de conopida, unul de pesmet, unul de cascaval si unul de smantana si tot asa... Se pune vasul in cuptorul incins cam 15 min. Intre...

Afisate 1 - 27 din 27 retete    

Postari recente

publicat la 04.04.2016

Pui umplut cu spanac si feta

publicat la 15.03.2016

Supa de rosii cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]