Quiche cu pui si legume

de Irina in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2014 | 8035 vizualizari

 

Iata o tarta cu aluat fraged, de data asta nu cu fructe ci cu pui si legume, numai buna pentru cina.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul de tarta:
  • 220 g faina alba
  • 1 vf lingurita cu sare
  • 125 g unt rece
  • 60 ml apa cu gheata
  • Umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g parmezan
  • frunzulite de busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu pui si legume:

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor:


Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura.


Am taiat cubulete pieptul de pui, ceapa, ardeiul si dovlecelul.


Intr-o tigaie am inabusit puiul impreuna cu ceapa. Intr-o alta tigaie am calit separat, la foc iute ardeiul cu dovlecelul, dupa care am adaugat si usturoiul.


Legumele calite le-am pus peste pui, am amestecat si am lasat putin sa se raceasca compozitia.


Am adaugat parmezan ras, sare, piper si frunzulite de busuioc.


Am scos aluatul din frigider si l-am intins bine, dupa care l-am asezat in tava pentru tarta (unsa cu putin unt).


I-am aranjat marginile si am intepat-o din loc in loc cu furculita, pentru ca la copt sa nu se umfle.


Am pus umplutura peste aluat, am amestecat smantana cu ouale si le-am turnt peste.


La final am mai ras parmezan, pentru a acoperi toata suprafata tartei.


Am pus tarta la cuptor pana a capatat o culoare frumoasa, rumena.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bucataras Medi 1

22.10.2014, 19:43

delicios!

Rocsi 1

22.10.2014, 21:13

Super!

mirela0911 1

22.10.2014, 21:24

Ce buna e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi Byron