Biscuiti cu cascaval si chimen

de Irina in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2015 | 20548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 g cascaval Sofia
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 150 ml smantana
  • 1 lingurita cu sare
  • chimen
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cascaval si chimen:

Intr-un bol am pus faina, peste care am adaugat celelalte ingrediente: bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, unt, 100 g casacaval ras, 1 ou intreg si galbenusul celuilalt (albusul l-am pastrat pt a unge biscuitii la final), smantana, iar la final sarea si chimenul. 

Am mixat ingredientele pana am obtinut un aluat nelipicios.

Pe blatul de lucru am presarat faina si am intins aluatul sub forma unei foi de grosimea unui deget. Am decupat cercuri din el, cu ajutorul unui pahar de dimensiuni mici. Din ingredientele folosite am obtinut 10 biscuiti.

Am pregatit o tava, am tapetat-o cu hartie de copt si am aranjat biscuitii in ea.  Am pensulat biscuitii cu albusul batut, dupa care am presarat restul de cascaval ras peste ei. 

Am pus tava cu biscuiti in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute.

Rumeni si pufosi, au iesit niste biscuiti numai buni pentru micul dejun. 

TIPS-URI

1

 daca vreti ca biscuitii sa iasa mai pufosi, puteti adauga si praf de copt peste faina;

2

puteti adauga si alte branzeturi in compozitie, dupa cum va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cascaval si chimen" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj