Cornuri aperitiv

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2018 | 3633 vizualizari

 

In ideea de a mai schimba pachetelul pt scoala sau serviciu, am pregatit aceste cornuri pe care le-am umplut cu carnati, cas si ketchup, iesind un fel de pizza corn! :d

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 30 ml ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 250-300 ml lapte
  • 1 buc carnat usor picant
  • 80 g cas de vaca (se poate si cascaval)
  • 4-5 lg ketchup de casa
  • Verdeturi pt pizza (optional)
  • 1 ou pt uns
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri aperitiv:

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se activeze. 

Se adauga sarea, uleiul si oul batut. Se amesteca din mijloc spre margini, se toarna laptele caldut cate putin pana se incorporeaza toata faina si se poate framanta aluatul cu mana.

Se rastoarna pe masa de lucru infainata, se mai adauga lapte sau faina dupa caz, se framanta aluatul pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se taie carnatul in cubulete mici, la fel si casul.

Aluatul se imparte in doua. Fiecare parte se intinde in forma rotunda cu grosimea de cca 0,5 mm apoi se imparte in 8 triunghiuri. Se ung cu ketchup, se presara verdeturi (optional), se pun bucatile de carnati si cas apoi se ruleaza strans dinspre baza spre varf. Se indoaie putin apoi se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La final se ung cu oul batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Se pot servi atat calde cat si reci alaturi de un iaurt.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Umplutura se poate schimba in functie de gusturi.

2

Casul se poate inlocui cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Salata de telina cu morcov