Sufleu de dovlecei

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2012 | 9867 vizualizari

 

Gata cu "porcariile" .......acuma o dam pe legume.....hihihi......numai ca sufleul asta este "confectionat" asta vara.....hahaha.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  •  2 oua
  •  75 ml lapte
  • 125 g smanatana
  •  150 g cascaval
  • ulei
  • unt pentru tapetat formele
  • marara verde
  • sare piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei:

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare. Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim dovleceii rasi. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca cateva minute si intre timp radem cascavalul (nu tot, mai oprim ceva si pentru a rade deasupra sufleului) si apoi amestecam cu dovleceii caliti. Separat, intr-un bol batem bine ouale, le amestecam cu smantana si apoi turnam treptat laptele. Amestecam bine si apoi turnam peste amestecul din tigaie. Adaugam marar verde taiat marunt, condimentam cu sare si piper si amestecam pentru o buna omogenizare.

Pentru copt eu am folosit vase mici de ceramica pe care le-am uns cu unt si in care apoi am repartizat compozitia de mai sus. La final am ras cascaval deasupra si apoi am dat la cuptor. Tinem pana cand cascavalul se topeste si prinde o crusta aurie. Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

anaiss 1

19.01.2012, 16:07

ce bine arata!!! cred ca am sa o incerc si eu maine ca am niste dovlecei in frigider..mmm..bun, bun

anomisana 1

22.01.2012, 12:00

Mie personal, sufleurile mi se par greu de executat şi cu risc crescut să nu iasă sau să dea înapoi cănd te bucuri mai tare că ţi-au ieşit. Dar ăsta arată aşa bine, că parcă aş încerca şi eu.

babi5 1

22.08.2013, 22:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Souffle" de dovlecei la cuptorul cu microunde