Sufleu de dovlecei si leurda

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2014 | 5081 vizualizari

 

Nu este complicat si este foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare (600 g)
  • 2 oua
  • 100g branza telemea putin sarata
  • 1 legatura leurda (de la congelator)
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 lingura cu varf smantana
  • 100g cascaval Delaco
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei si leurda:

Dovlecelul securata, se taie in doua pe lung, se scot samburii (la mine nu a trebuit) si se dau pe razatoarea mare.


Se pun intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute la scurs.


Se storc bine de zeama, in pumn, si se pun intr-un castron.


Se adauga leurda tocata, branza data pe razatoare, uleiul de masline, smantana, piper, sare daca mai trebuie si se amesteca.


Ouale se separa, galbenusurile se pun in castron iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Se pun si albusurile in castron si se amesteca usor de sus in jos.


Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet.


Se toarna compozitia in forma si se niveleaza.


Se rade cascaval pe deasupra.


Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade C pentru 30-35 minute si inca 10 minute cu usa cuptorului deschisa.


Se lasa sa se raceasca in forma.


Se scoate din forma si se portioneaza.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Sa nu va sperie ca ea o sa scada cand se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Reteta-Video 1

25.07.2014, 18:41

Ce bunatate!

Rocsi 1

25.07.2014, 21:48

MotanLaOale 1

28.07.2014, 08:44

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei