Bulete de mamaliga umplute

de Miha in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2011 | 3289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Pentru bulete:
  • ~150 g malai
  • 500 ml apa
  • sare
  • 50 g unt
  • 50 g telemea rasa
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • sare si piper
  • usturoi
  • Pentru prajit:
  • pesmet
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete de mamaliga umplute:

Apa se pune la fiert cu putina sare. Cand da in clocot se adauga malaiul treptat, amestecand incontinuu. Se fierbe pana se ingroasa fara a fi insa prea tare. Se rastoarna pe o farfurie si asa fierbinte se amesteca impreuna cu untul si telemeaua rasa si se lasa sa se racoreasca.



Pieptul de pui taiat cubulete potrivite ca marime se pun intr-o tigaie in care am pus la incins cateva linguri cu ulei de masline. Cubuletele de carne se perpelesc pe toate partile, se sareaza si pipereaza dupa gust. Cand sunt aproape gata se adauga si usturoiul.



Cu mainile unse cu unt luam cate o bucata de mamaliga pe care o aplatizam in palma. Punem in mijloc cate 1-2 cubulete de carne, apoi impaturim si ii dam forma sferica. Fiecare buleta astfel obtinuta o tavalim prin pesmet, apoi o punem la prajit in baie de ulei foarte bine incins. Se prajesc atat cat sa se aureasca putin, dupa care se scot pe un prosop absorbant.


Se servesc calde.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de mamaliga umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Adinacarla 1

05.02.2011, 00:50

super idee...trebuie s-o incerc

adry88 1

18.04.2012, 11:12

foarte bune o sa fac si eu

Bya Ralu 1

01.05.2012, 10:08

faina reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu pui şi smântână