Focaccia cu rozmarin

de cristeena20 in Piine, 15 Noi 2014 | 1624 vizualizari

 

M-am indragostit de aceasta reteta italiana . E un fel de paine cu ulei de masline si aromata cu rozmarin. Eu am vrut sa iasa mai inalta si mai pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 315 ml apa calduta
  • 1 cub drojdie proaspata (sau 1 lingura drojdie uscata)
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingura sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • Pentru pus deasupra: sare (flor de sal) , rozmarin proaspat, ulei de masline, 5-6 masline negre fara samburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rozmarin:

- Punem faina intr-un bol. Separat amestecam apa calda cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul de masline. Turnam totul peste faina si amestecam energic cu o lingura de lemn. Turnam pe masa de lucru fainata si framantam bine, cca 10 minute.


- Intr-un vas unt cu ulei de masline punem coca si o acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut sa se odihneasca cca 1 ora.


- Ungem o tava mai inalta cu ulei de masline si turnam aluatul. Cu mainile imbibate in ulei de masline intindem usor aluatul, facand gropi cu degetele.


- Rozmarinuls e desface de pe cengi si se freaca cu sare si ulei de masline. Presaram deasupra aluatului. Mai ungem inca cu ulei de masline si presaram cu sare granulata (flor de sal). Taiem maslinele felii si le asezam deasupra. Dam la cuptorul incins pt cca 30 minute la 200 grade.


- Servim inmuiate in ulei de malsine amestecat cu otet balsamic. sau doar ulei .Este foarte important sa folositi ulei de masline de foarte buna calitate.



 

TIPS-URI

1

Este foarte important sa folositi uleiul de masline de foarte buna calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Xandrinne 1

16.11.2014, 09:09

reisnaor_2006 1

16.11.2014, 11:27

Mihaela11_jo 1

16.11.2014, 23:25

Minunata la fav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Paine inabusita