Focaccia cu rozmarin

de cristeena20 in Piine, 15 Noi 2014 | 1825 vizualizari

 

M-am indragostit de aceasta reteta italiana . E un fel de paine cu ulei de masline si aromata cu rozmarin. Eu am vrut sa iasa mai inalta si mai pufoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 315 ml apa calduta
  • 1 cub drojdie proaspata (sau 1 lingura drojdie uscata)
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingura sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • Pentru pus deasupra: sare (flor de sal) , rozmarin proaspat, ulei de masline, 5-6 masline negre fara samburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rozmarin:

- Punem faina intr-un bol. Separat amestecam apa calda cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul de masline. Turnam totul peste faina si amestecam energic cu o lingura de lemn. Turnam pe masa de lucru fainata si framantam bine, cca 10 minute.


- Intr-un vas unt cu ulei de masline punem coca si o acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut sa se odihneasca cca 1 ora.


- Ungem o tava mai inalta cu ulei de masline si turnam aluatul. Cu mainile imbibate in ulei de masline intindem usor aluatul, facand gropi cu degetele.


- Rozmarinuls e desface de pe cengi si se freaca cu sare si ulei de masline. Presaram deasupra aluatului. Mai ungem inca cu ulei de masline si presaram cu sare granulata (flor de sal). Taiem maslinele felii si le asezam deasupra. Dam la cuptorul incins pt cca 30 minute la 200 grade.


- Servim inmuiate in ulei de malsine amestecat cu otet balsamic. sau doar ulei .Este foarte important sa folositi ulei de masline de foarte buna calitate.



 

TIPS-URI

1

Este foarte important sa folositi uleiul de masline de foarte buna calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Xandrinne 1

16.11.2014, 09:09

reisnaor_2006 1

16.11.2014, 11:27

Mihaela11_jo 1

16.11.2014, 23:25

Minunata la fav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paine graham cu masline verzi