Paine alba cu iaurt si seminte

de anca_rm in Piine, 2 Iul 2015 | 2380 vizualizari

 

Painea facuta in casa nu se compara cu cea cumparata . In primul rand nu contine aditivi si nici conservanti si poti sa o faci dupa plac .De aceea de cate ori am timp ma apuc sa fac painica .

 

INGREDIENTE

  • -0.5 kg faina
  • -200 ml iaurt
  • -100 ml apa
  • -30 gr drojdie
  • -sare
  • -50 gr seminte
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingurita zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba cu iaurt si seminte:

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.

Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, iaurtul , uleiul si semintele (eu am folosit de canepa) si la final apa amestecata cu drojdia. Framantam bine , aproximativ 10minute , pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini. In functie de tipul fainii poate mai trebuie adaugata apa .

Aluatul astfel obtinut il asezam intr-o forma de copt , eu am folosit o tava de tort de 20 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos la loc caldut fara curenti de aer (cam 30 minute) . Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.

Coacem painea in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute .

Cand o scoatem din cuptor trebuie sa o acoperim cu un prosop , iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja .

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba cu iaurt si seminte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu germeni de grau