Paine alba cu iaurt si seminte

de anca_rm in Piine, 2 Iul 2015 | 720 vizualizari

 

Painea facuta in casa nu se compara cu cea cumparata . In primul rand nu contine aditivi si nici conservanti si poti sa o faci dupa plac .De aceea de cate ori am timp ma apuc sa fac painica .

 

INGREDIENTE

  • -0.5 kg faina
  • -200 ml iaurt
  • -100 ml apa
  • -30 gr drojdie
  • -sare
  • -50 gr seminte
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingurita zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba cu iaurt si seminte:

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.


Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, iaurtul , uleiul si semintele (eu am folosit de canepa) si la final apa amestecata cu drojdia. Framantam bine , aproximativ 10minute , pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini. In functie de tipul fainii poate mai trebuie adaugata apa .


Aluatul astfel obtinut il asezam intr-o forma de copt , eu am folosit o tava de tort de 20 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos la loc caldut fara curenti de aer (cam 30 minute) . Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.


Coacem painea in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute .


Cand o scoatem din cuptor trebuie sa o acoperim cu un prosop , iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja .





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba cu iaurt si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

merisor 1

02.07.2015, 21:35

Ce buna!

dantes 1

03.07.2015, 06:34

Buna!

MotanLaOale 1

03.07.2015, 19:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina alba si tarate de grau